6-0 pentru Spania – Cea mai dură înfrângere din istoria naționalei Germaniei

Marţi seara, într-un meci din ultima etapă a Grupei 4 din Divizia A a Ligii Naţiunilor, Germania a suferit cea mai drastică înfrângere din istorie, într-un meci oficial.

Spaniolii au reuşind o victorie incredibilă cu scorul de 6-0, după un meci dominat în totalitate. Golurile au fost marcate de Alvaro Morata (17), Ferran Torres (33, 55, 72), Rodri 38 şi Oyarzabal (89).

Statisticile întâlnirii de la Sevilla sunt halucinante. Germania nu a tras nici măcar un şut pe poartă, în timp ce spaniolii au avut 10. Raportul şuturilor spre poartă a fost  23-2,  cel al cornerelor 6-2, iar posesia a fost 70%-30%, toate în favoarea gazdelor.

Germania nu a mai primit 6 goluri într-un meci de la Mondialul din ’58, când a pierdut cu 6-3 în fața Franței.

Rezultatul din ultima etapă a grupelor Nations League vine ca o concluzie a unui an în care Germania n-a impresionat. A bătut doar Ucraina, de două ori, și Cehia în 2020. Echipa lui Loew a terminat pe 2 în grupa de Nations League, cu 9 puncte câștigate în 6 partide. Spania e prima, cu 11 puncte.

Ferran Torres de la City a devenit cel mai tânăr marcator al unui hattrick în tricoul Spaniei de la Gașpar Rubio, care înscria de 3 ori într-un amical cu Franța, câștigat de spanioli cu 8-1 în 1929.

Foto: EFE