Când vom putea merge din nou în vacanţă

12

Vacanţele au fost amânate în contextul pandemiei globale care a ucis peste 100.000 de oameni în toată lumea. Cu toate acestea, oamenii se întreabă când vor intra lucrurile în normal şi când se vor putea organiza din nou vacanţe.

Dintr-un articol publicat pe platforma britanică express.co.uk, reiese că multe dintre concediile de vară au fost deja anulate pentru anul în curs, în contextul în care călătoriile internaționale vor reîncepe după ce această criză se încheie.

Totuşi, în timp ce pare contraintuitiv să cauţi vacanţe cât eşti izolat, pentru unii poate fi o bună modalitate de petrecere a timpului. Căutarea unei potenţiale călătorii poate fi o modalitate prin care să vedem „luminiţa de la capătul tunelului”.

Dacă restricţiile vor deveni mai relaxate în linie cu Wuhan (China), am putea observa că zborurile de pasageri vor deveni operaţionale în 3-4 luni.

În Regatul Unit, Asociaţia Tour Operatorilor Independenţi spune că anticipează că din Marea Britanie călătoriile vor reîncepe în vară. Majoritatea experţilor citaţi de sursa menţionată spun însă că plecările vor începe toamna devreme, în septembrie sau octombrie.

„Ştim că oamenii vor dori să călătorească din nou şi, cu toate că este dificil de prezis ce se va întâmpla exact, credem că escapadele de toamnă şi iarnă se vor dovedi mai populare ca niciodată, din moment ce oamenii vor dori să îşi recupereze concediile”, a declarat Mark Hall, director de produs al tour operatorului principal din Regatul Unit, TUI.

Nu toată lumea însă, este la fel de optimistă. Platforma de comparare de preţuri pentru biletele de avion Skyscanner spune că un sfert dintre călători nu cred că vor reîncepe să călătorească pentru cel puţin 6 luni, potrivit unui sondaj realizat în rândul a peste 5.000 de utilizatori.