Canarias își dezvoltă propria agenție „Booking” pentru a canaliza întreaga ofertă turistică

Departamentul Turismului din cadrul Guvernului Insulelor Canare lucrează împreună cu Promotor, compania publică de promovare a turismului, într-un proiect digital care va permite companiilor din Arhipelag să își comercializeze produsele și serviciile direct către publicul vizitator, scrie tourinews.es.

Mai exact, se lucrează la crearea unei aplicații și a unei pagini web în care vor fi colectate nu numai ofertele de cazare (hoteluri, apartamente, case rurale etc.), ci și activitățile de agrement din cele opt Insule Canare.

Inițial, planul va avea un buget de 3 milioane de euro și se intenționează ca în viitor să fie eligibil pentru fonduri europene Next Generation, care își vor mări alocarea la aproape 300 de milioane. Potrivit ziarului Canarias7, compania care se ocupă de proiect este compania ATOS, multinațională situată în Tenerife, a cărei lucrare va începe anul acesta și se așteaptă să fie finalizată până în 2026.

Acest proiect are două obiective principale: primul, să adune întreaga ofertă turistică a insulelor într-un singur loc și să ajute companiile să aibă mai multă vizibilitate; iar al doilea, să cunoască gusturile și interesele vizitatorilor pentru a adapta oferta și a proiecta produse atractive pentru turiști. În plus, se va concentra pe durabilitate, o tendință care va modela viitorul călătoriilor.

Foto: tourinews