Autoritatea spaniolă de fraudă fiscală nu iartă pe nimeni

Cristiano Ronaldo, starul echipei de fotbal Real Madrid este acuzat de către autorităţile spaniole, de fraudă fiscală record: 14,7 milioane de euro. Suma ar fi fost obţinută din drepturile de imagine, iar fotbalistul ar fi ascuns-o de autorităţi folosind o companie off-shore, conform presei spaniole.

Autoritatea fiscală din Spania a depus marţi, 13 iunie a.c., o plângere oficială împotriva lui Cristiano Ronaldo, prin care îl acuză pe fotbalist că a folosit în mod conştient această metodă pentru a-şi ascunde veniturile provenite din drepturile sale de imagine.

Compania, ale cărei servicii ar fi fost contractate de fotbalist între anii 2010-2014, este situată în Insulele Virgine şi a fost catalogată de către procurori ca fiind un paravan pentru a ascunde venitul total de Biroul de taxe spaniol.

Conform presei din Spania, Ronaldo riscă, dacă va fi găsit vinovat, o pedeapsa de 5 ani de închisoare, în condiţiile în care rivalul său de la Barcelona, Lionel Messi, a primit 21 de luni de închisoare cu suspendare în urma unui caz similar.

Reprezentanţii lui Ronaldo nu au răspuns solicitărilor pentru a oferi mai multe informaţii, dar agenţia fotbalistului a declarat în prealabil că portughezul ar fi avut taxele plătite la zi, declarând totodată că în 2014 acesta şi-ar fi ajustat declararea taxelor plătind 5,2 milioane de lire sterline (5,9 milioane de euro). Sursa: elpais.com