Asociația Centrul Cultural Român din Catalonia participă la Festivalul Internațional Propatria de la Roma

14468760_1128788973869104_4780048675544295385_o-640x480

Festivalul Internaţional  Propatria – Tinere Talente Româneşti  2016 este un eveniment de excelenţă, o gală a tinerelor talente din diaspora care, anul acesta a avut loc pe data de 1 octombrie, la Teatrul “Golden”  din Roma-Italia.

Asociaţia Centrul Cultural Român din  Catalonia a participat pentru a patra oară, consecutiv, la proiectul Asociaţiei Propatria din Italia, ediția a șasea, un proiect de un nivel artistic înalt, importantul obiectiv al acestuia fiind  promovarea tinerelor talente. Prezenţa tinerilor talentaţi din diaspora a adus încă o dată în atenţia publicului excelenţa acestora şi contribuţia pe care o aduc împreună cu artiştii consacraţi, la imaginea României culturale în afara graniţelor ţării şi integrarea acestora în ţara unde trăiesc.

În acest an, Asociaţia Centrul Cultural Român din Catalonia a participat la festivalul de la Roma cu tânăra artistă Carla Georgia Mezea, din Granollers, provincia Barcelona. Carla, în vârstă de cinci ani şi 11 luni, a reuşit să creeze în cadrul evenimentului, o atmosfera specială şi să încânte publicul de la Roma cu două melodii: Hora de la Moldova și Zig-Zagga.

Încă de la trei ani, Carla Georgia Mezea a fost  înscrisă la o şcoală particulară spaniolă de muzică, unde urmează cursuri de sensibilizare muzicală, pian şi canto. Cu toate că nu a împlinit încă șase ani, Carla a participat la diverse evenimente:

– spectacolele organizate de Ziua României de către Asociaţia pentru Difuzarea Culturii Româneşti din Catalonia şi Asociaţia Românilor din Guissona;

– spectacolele organizate de către Centrul Cultural Român din Barcelona şi parohia Sf. Ştefan cel Mare din Arbucies, cu ocazia Zilei Copilului;

– prima ediție a Festivalului Românilor din Catalonia organizat de către Asociaţia pentru Difuzarea Culturii Româneşti din Barcelona, mai 2016.

La gala de premiere care s-a desfășurat la Roma, Carla Georgia Mezea a fost prima căreia i s-a decernat premiul de participare.

Printre invitaţi la eveniment s-a remarcat prezența tinerei Laura Bretan care a reprezentat cu mândrie și talent comunitatea românească din Statele Unite, cunoscută publicului român din străinătate și din România de la concursul Românii au Talent.

Evenimentul de la Roma a fost onorat și de prezenţa doamnei Maria Ligor, ministrul delegat pentru Departamentul Românilor de Pretutindeni, precum și de E. S. Gabriel Bologan, ambasadorul României în Italia.

O felicităm și pe această cale pe Carla Georgia Mezea pentru talentul său, precum și pe organizatorii și toți participanții la Festivalul Tinerelor Talente de la Roma.

Corespondență: Stela Vidraşcu / Președinte Asociația Centrul Cultural Român din Catalonia