Sprijin acordat și românilor din diaspora pentru creșterea ocupării pe piața muncii din România

captura

Miercuri, 28 septembrie a.c., Guvernul a adoptat noi măsuri de stimulare a ocupării forței de muncă, acestea vizând persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, angajatorii, dar și românii din Diaspora.

Prin modificările legislative aduse de Ordonanţa de urgenţă nr. 60/2016 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă , este inclusă în mod expres în rândul beneficiarilor de măsuri active de ocupare şi categoria românilor din Diaspora:

„Art. 76 – Prima de instalare se acordă şi persoanelor de cetăţenie română care şi-au exercitat dreptul la liberă circulaţie a lucrătorilor în spaţiul Uniunii Europene şi Spaţiul Economic European pe o perioadă de cel puţin 36 luni (…).”

Prima de instalare de 12.500 de lei este neimpozabilă şi are ca scopstimularea încadrării în muncă, asigurarea cheltuielilor pentru locuire în noul domiciliu sau noua reşedinţă, şi/sau pentru reîntregirea familiei.

Oricine din Diaspora va veni în țară, venind de oriunde se află în acest moment, și își va căuta de muncă prin această ofertă pe care o avem pe mobilitate va putea beneficia de cei 12.500 de lei”, a declarat Dragoş Pîslaru, Ministrul Muncii, Familiei, protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

Mai multe detalii aici:

http://www.mmuncii.ro/j33/index.php/ro/comunicare/comunicate-de-presa/4600-sprijin-extins-pentru-cresterea-ocuparii-pe-piata-muncii-28-septembrie-2016

şi aici: http://gov.ro/ro/guvernul/sedinte-guvern/sprijin-extins-pentru-cre-terea-ocuparii-pe-piata-muncii