Ambasadorul României la Madrid consolidează relațiile de cooperare în domeniul siguranței și ordinii publice între România și Spania

112

Cu prilejul pregătirii summit-ului Comunității Democraților și al Consiliului European, ambasadorul George Bologan a efectuat o vizită în Granada în perioada 5-7 septembrie a.c., unde a avut întâlniri cu Delegatul Guvernului și reprezentanții forțelor de ordine. Întâlnirea cu șeful Gărzii Civile, Col. Francisco Garcia Sanchez, a avut loc la sediul Comandamentului General al instituției, în timp ce întâlnirea cu șeful Poliției Naționale din Granada, Comisar Principal Jose Miguel Amaya Tébar, s-a desfășurat la sediul unității Andalucia Oriental.

Discuțiile au avut ca temă principală consolidarea relațiilor de cooperare între România și Spania în domeniul siguranței și ordinii publice. S-a evidențiat nivelul ridicat al relațiilor bilaterale dintre cele două țări și participarea conjunctă la operațiunile internaționale în acest domeniu. De asemenea, s-a subliniat necesitatea îmbunătățirii capacității de interoperabilitate prin intermediul proiectelor comune la nivelul Ministerelor de Interne și al structurilor specializate din subordinea acestora. Cooperarea polițienească înseamnă un grad ridicat de siguranță pentru cetățenii europeni și a frontierelor UE.

La data de 7 septembrie, ambasadorul a avut o întrevedere cu Delegatul Guvernului, Antonio Granado García. Discuțiile au abordat diverse teme, printre care oportunitățile de consolidare a relațiilor economice între România și Spania la nivel teritorial. La întâlnirea cu delegatul Guvernului spaniol în teritoriu, Antonio Granado García, ambasadorul George Bologan a discutat despre modalitățile concrete de valorificare a excelentului raport bilateral între România și Spania în interesul cetățenilor și a societăților dornice să investească pe cele două flancuri ale Uniunii Europene. De asemenea, au fost abordate oportunitățile de cooperare în domeniile de excelență ale Spaniei și României, cu accent pe dezvoltarea economică și promovarea investițiilor.

Aceste întâlniri au avut ca scop consolidarea relațiilor bilaterale dintre România și Spania, atât în domeniul siguranței și ordinii publice, cât și în cel economic. A fost apreciată evoluția comunității românești, la ora actuală numeroși compatrioți investind în sectorul agricol.

Prin intermediul acestor discuții și colaborări, se urmărește întărirea cooperării și creșterea beneficiilor reciproce pentru ambele țări și cetățenii lor, Granada fiind un punct important pe harta Spaniei, urmând a găzdui două importante Summit-uri Europene în perioada 5-6 octombrie 2023.

Sursă informații și foto: Ambasada României în Regatul Spaniei