Alicante: Trofeul „Românul” și pastila naturală de sănătate

30

2 [800x600]

Sâmbătă, 4 iunie, am reușit să fuzionăm Ziua Românilor de Pretutindeni (29 mai) și Ziua Copilului (1 iunie), printr-o celebrare de zile mari. Am scos din casă și din fața telefonului, tabletei și a televizorului, peste 200 de români, adică vreo 70 de copii împreună cu părinții lor, la o zi de sport în familie.

Cele patru entități românești (Biserica Ortodoxă, Biserica Penticostală, Biserica Greco-Catolică/organizator și asociația ARIPI) din Alicante, au petrecut o dimineață minunată împreună, cu ocazia acestui eveniment care a reunit din nou românii indiferent de proveniența geografică, socială, religioasă sau culturală.

La o astfel de acțiune care a reunit familiile românești din Alicante, ar fi fost incomplet fără prezența „fizică” a statului român, prin reprezentantul său legal în Comunitatea Valenciană, domnul Dragoș Țigău – șeful oficiului consular de la Castellón de la Plana.

Evenimentul a început printr-o minunată rugăciune domnească recitată de către toți cei prezenți, cu binecuvântarea părintelui ortodox Claudiu Avram, apoi culminând prin rugăciunea Prezbiterului penticostal Bartha Dezideriu, asigurându-ne de prezența Domnului în mijlocul nostru „Căci acolo unde sunt doi sau trei adunați în Numele Meu, sunt si Eu în mijlocul lor” (Matei 18, 20).

Fiecare entitate și-a format câte o echipă de fotbal mixtă (femei, copii și bărbați), pentru a cuceri Trofeul „Românul” pus în joc, iar cei mici s-au înscris la cele trei întreceri sportive propuse de către organizatori. După ce au fost împărțiți pe vârste, a început goana după medalii.

4 [800x600]

Grupa celor mici (4 – 6 ani) au fost albitrați de doamna profesoară Bokor Ana Roxana, o altă grupă (6 – 8 ani) de către doamna profesoară Luminița Coca Mihai, iar cei mai mari (8 – 11 ani) de domnul Părinte Bokor Radu Alexandru.

Toți copiii au fost premiați cu câte o minge, iar cei care au ocupat primele trei locuri au fost medaliați.

6 [800x600]

Trofeul „Românul” a fost câștigat de către Biserica Penticostală Bethel din Alicante, care a învins în final, Biserica Ortodoxă cu scorul de 4 – 2, meci albitrat la centru de către domnul consul Dragoș Țigău, într-un mod cu adevărat creștinesc, exact cum a decurs întregul eveniment, cu o stare de bună dispoziție, de familie, o adevărată stare de părtășie creștinească.

1 [800x600]

După premierea realizată de organizatori cu ajutorul domnului consul care a înmânat medaliile și Trofeul „Românul”, doamna Cătălina Iliescu – președinte a Asociației ARIPI,  a promovat școala de limbă română care se efectuează în fiecare sâmbătă dimineața, să nu ne uităm originile, iar copii noștri să agonisească un minim de cultură și tradiție românească.

Cu toții am plecat de la eveniment cu o bucurie în suflet și în inimă, de parcă am fost „acasă”, pentru cele cinci ore cât a durat acțiunea. Mulțumim și pe această cale celor patru entități românești participante, familiilor, copiilor și tuturor românilor prezenți.

5 [800x600]

Mulțumim de asemenea, domnului consul Dragoș Țigău și familiei sale pentru prezență și participare, doamnei Cătălina Iliescu, Părintelui Claudiu Avram, domnului Dezideriu Bartha, doamnei Luminița Mihai, doamnei Bokor Roxana, și nu în ultimul rând Domnului Dumnezeului nostru, pentru că ne-a oferit o vreme prielnică și pentru că ne-a binecuvântat cu unire, părtășie și iubire frățească, până la sfârșitul evenimentului.

A consemnat: Pr. Bokor Radu Alexandru – Organizator

7 [800x600]

3 [800x600]