Alicante: Asociaţia ARIPI sărbătorește Ziua Națională a României și 9 ani de existență a „Şcolii române pentru a doua generație a migrației”

sarbatoare-6

Asociaţia culturală româno-spaniolă ARIPI sărbătorește Ziua Națională a României și 9 ani de existență a proiectului de succes Şcoala de română pentru a doua generație migrației

Asociaţia culturală româno-spaniolă ARIPI din Alicante, înfiinţată în anul 2005 de către Cătălina Iliescu-Gheorghiu (conf. dr. la Catedra de traductologie şi director al Cursurilor de vară „Rafael Altamira“ la Universitatea din Alicante), cu scopul de a păstra o punte culturală între Spania și România, desfășoară și în acest an, proiectul „Şcoala de română pentru a doua generaţie a migraţiei”.

Proiectul este un succes și se realizează cu finanţare de la Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, de 9 ani, fără întrerupere.

Cursurile de limbă și cultură din cadrul proiectului „Şcoala de română pentru a doua generaţie a migraţiei”, sunt destinate copiilor români cu vârsta între 3 și 12 ani din comunitatea românească din Alicante, cu scopul de a păstra nealterată limba maternă.

Pe data de 28 noiembrie, Asociaţia culturală româno-spaniolă ARIPI vă invită să sărbătoriți Ziua Națională a României și împlinirea a 9 ani de existență a proiectului de succes „Şcoala de română pentru a doua generaţie a migraţiei”, împreună cu elevii de la cursurile de limbă și cultură, părinții acestora și invitați din comunitatea spaniolă din Alicante.

La mulți ani!