Alegeri locale în Belgia – Gabriela Mara primul consilier român din Bruxelles

66

254belgia

Pentru PSD Belgia, inserţia românilor în politica locală belgiană este esenţială. Încă din 2008, PSD Belgia s-a luptat pentru a introduce români în posturi cheie în primăriile (sectoarele) din Bruxelles. În 2012, în cadrul alegerilor locale belgiene, PSD Belgia a propus 5 activişti români pentru postul de consilieri locali în Bruxelles. După luni de bătălie, şi profitând de „erodarea listelor de consilieri locali”, una dintre propunerile PSD Belgia s-a transformat în realitate: Gabriela Mara a fost aleasă consilier local în cadrul primăriei St-Josse, unul dintre cartierele cu cel mai mare număr de locuitori români.

„Este o veste extraordinarã pentru noi, PSD Belgia. Ne-am zbătut de ani de zile să avem responsabili români în instituţiile locale din Bruxelles şi acum s-a întâmplat. Cu Gabriela Mara consilier român în cartierul St-Josse din Bruxelles, românii vor avea un sprijin fantastic. Victoria se datorează bunelor relaţii pe care le avem cu Partidul Socialist Belgian; acum avem şansa să lucrăm instituţional împreună cu ei pentru românii din Belgia”, preciza Dan LUCA, preşedintele PSD Belgia.

„Am crezut întotdeauna în puterea mea şi a colegilor din PSD Belgia. Acum, în calitate de consilier local la St-Josse, voi putea aduce soluţii reale la problemele românilor din Belgia. Este o șansă extraordinară pentru noi, cei care facem politică în Diaspora. PSD Belgia a demonstrat încă o dată că se poate!”, a declarat Gabriela MARA, noul consilier român ales în Bruxelles, membru al Biroului Executiv PSD Belgia. Înainte de a veni la Bruxelles, Gabriela Mara a fost membru PSD Bucureşti (sector 6).

Informaţii suplimentare despre PSD Belgia se pot obţine de la Dan LUCA (dan.luca@psdbruxelles.eu / tel +32/ 485 62 45 42) – www.psdbelgia.ro