Regatul Spaniei: Lista secţiilor de votare la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2019

Pe teritoriul Spaniei vor fi organizate 143 de secţii de votare la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2019, dintr-un total de 835 de secţii de votare în străinătate, conform listei aprobate de Autoritatea Electorală Permanentă din România (anexă).

Numărul foarte ridicat de secţii din Spania – de circa trei ori mai mare decât la orice alt scrutin din trecut – se datorează eforturilor de durată ale Ambasadei României la Madrid şi ale celor 7 oficii consulare româneşti din Spania pentru obţinerea de sedii adecvate. În majoritatea cazurilor, aceste eforturi au beneficiat de susţinerea deplină a autorităţilor spaniole, fără de care numărul şi calitatea sediilor secţiilor de vot ar fi avut de suferit.

Amplasarea secţiilor de votare urmează îndeaproape distribuţia geografică a românilor din Spania. Astfel, a fost mărit numărul de secţii din oraşe care găzduiesc, în interiorul lor şi în împrejurimi, comunităţi mari de români, motiv pentru care aproape jumătate (70) din secţiile din Spania se află în 26 de localităţi. În acelaşi timp, a fost majorat numărul de localităţi unde se organizează secţii de votare (totalul de 143 de secţii din Spania se află în 99 de oraşe diferite), pentru ca alegătorii aflaţi în zone mai puţin populate cu cetăţeni români să aibă un drum cât mai scurt de parcurs până la cea mai apropiată secţie.

Lista sectii Spania aprobata AEP