Ziua Copilului în Alicante: O sărbătoare a familiei și a iubirii

460

Pe 1 iunie 2024, Biserica Română Unită cu Roma Greco-Catolică Sfântul Nicolae din Alicante a transformat Ziua Copilului într-o experiență magică și plină de bucurie pentru comunitatea românească locală. La CLUBUL HIPICO Maigmo, copiii au avut oportunitatea unică de a călări minunații cai, creând amintiri de neuitat într-un peisaj idilic, similar cu cele din filmele vestului sălbatic.

Încă de la începutul evenimentului, copiii, dar și adulții prezenți, au trăit emoții intense și nerăbdare. Caii, frumoși și bine îngrijiți, așteptau cu entuziasm să își ducă călăreții într-o aventură memorabilă. Drumeția de jumătate de oră a oferit participanților o ocazie rară de a experimenta o conexiune profundă cu natura și cu animalele, într-un ritm mai lent, care amintește de timpurile de odinioară.

La întoarcerea în club, mirosul îmbietor al grătarului încărcat de bunătăți tradiționale românești a întâmpinat călăreții înfometați. Bucatele delicioase, pregătite cu grijă și dragoste, au fost o adevărată sărbătoare pentru sufletul fiecărui român departe de țara natală. Copiii, cu descendențe românești, au savurat fiecare îmbucătură, simțindu-se conectați cu rădăcinile lor culturale.

Fiecare copil participant a fost premiat cu medalii de călăreți, un simbol al curajului și al aventurii trăite. Aceste momente de recunoaștere au fost pline de mândrie și emoție, inspirându-i pe micii călăreți să își dorească să revină în club pentru noi aventuri în compania cailor și poneilor.

Ziua Copilului, așa cum a fost sărbătorită în Alicante, a depășit granițele unei simple festivități dedicate celor mici. A devenit o adevărată Zi a Familiei, un prilej de a manifesta cele mai frumoase virtuți: credința, speranța și iubirea. Părinții și copiii au petrecut timp de calitate împreună, întărindu-și legăturile într-un cadru binecuvântat de Dumnezeu.

Pr. Radu Bokor, organizatorul evenimentului, a subliniat în mesajul său importanța dragostei și a unității în familie. Dragostea, ca atribut divin, ne-a unit și ne-a binecuvântat cu o zi încântătoare. Este acea forță care le-a oferit Mariei și lui Iosif puterea de a-și proteja familia, fiind un exemplu pentru noi toți de dăruire și ocrotire.

Ziua Copilului din 1 iunie 2024 a fost mai mult decât o simplă sărbătoare; a fost o celebrare a valorilor fundamentale ale vieții de familie. Într-o lume adesea marcată de ritmul alert și de provocările cotidiene, astfel de momente ne amintesc de importanța relațiilor umane și a conexiunii cu natura și cu tradițiile noastre. Alicante a fost martorul unei zile binecuvântate, în care iubirea și bucuria au fost la ele acasă, oferindu-ne tuturor un model de comunitate unită și fericită.

A consemnat: Occidentul Românesc
Informații și foto: Biserica Română Unită cu Roma Greco-Catolică Sfântul Nicolae din Alicante