Un avion Germanwings cu 150 de oameni la bord s-a prăbuşit în Franţa

20

tragedia-aerea-de-germanwings

Un avion Airbus A320 al companiei Germanwings, care circula de la Barcelona către Dusseldorf şi avea 150 de persoane la bord, s-a prăbuşit marţi în regiunea Barcelonnette, în sudul Franţei, relatează presa franceză. Avionul aparţine companiei germane Germanwings, filiala low-cost a companiei aeriene Lufthansa. Secretarul de stat francez pentru Transporturi, Alain Vidalies, a declarat că nu există nici un supravieţuitor.

Avionul companiei Germanwings a pierdut 10.000 de metri în doar două minute, existând informaţii contradictorii referitoare la transmiterea de către piloţi a unui semnal de alertă, informează presa franceză.

Potrivit informaţiilor preliminare, avionul Airbus A380 a căzut rapid de la altitudinea de 10.000 de metri.

Reprezentanţii Germanwings au declarat că pilotul avionul avea peste 10 ani de experienţă alături de companie. O echipă de angajaţi Airbus, Lufthansa şi Germanwings se îndreaptă spre locul accidentului pentru a stabili cât mai repede cauza tragediei. Reprezentanţii companiei au declarat că aeronava a pierdut contactul cu turnul de control francez. Avionul a avut o cădere abruptă de aproximativ 8 minute, informează France 24.

Resturile avionului sunt concentrate pe o rază de doi kilometri, iar autorităţile suspectează o eroare tehnică.