„Ucraina – Împreună ajutăm mai mult”

#SolidariCuUcraina

Guvernul României împreună cu societatea civilă a demarat acțiuni comune de furnizare de produse medicale și produse de subzistențe pentru cetățenii ucraineni.

Duminică seara, 27 februarie, un prim convoi, format din 3 camioane din dotarea IGSU București a pornit către Vama Siret, din Județul Suceava, pentru a oferi autorităților ucrainene medicamente și echipamente medicale (paturi spitalicești, dispozitive medicale), se precizează într-un comunicat.

În sprijinul refugiaților, în tabăra mobilă de pe stadionul din orașul Siret, unde sunt cazate temporar peste 120 de persoane, ISU Suceava a adus în zona de cazare și în cea a vămii Siret o echipă de psihologi. Este vorba despre psihologul pompierilor militari, Maior Constantin Rusu, împreună cu o parte din psihologii voluntari ai ISU Suceava. Printre aceștia sunt și vorbitori de limbi străine, inclusiv ucraineană.

Platforma ”Ucraina – Împreună ajutăm mai mult”, disponibilă la acest link https://bit.ly/3K1mb3s, poate fi accesată de către voluntarii și entitățile private care vor să doneze.

Foto: mai.gov.ro