Thomas Bösl (RTK și QTA) „explodează” și cere respect pentru sectorul turistic

„Nu există nicio perspectivă de când și ce destinații se vor deschide. În schimb, mulți politicieni dau sfaturi de călătorie pentru vară”. „Mai mult respect!”, sub acest titlu, Thomas Bösl, directorul general al RTK și purtătorul de cuvânt al Quality Travel Alliance (QTA), a publicat un mesaj prin intermediul rețelelor de socializare, cerând politicienilor să fie „mai respectuoși cu industria turismului și călătoriilor.”, relatează Tourinews.

Într-un manifest scurt, dar puternic, el subliniază că „agențiilor de turism au fost interzise să lucreze de la mijlocul lunii martie”. Și că Guvernul Germaniei a extins avertismentul pentru a evita orice călătorie în străinătate până pe 14 iunie. Această alertă este în vigoare începând cu 17 martie.

Bösl își arată nemulțumirea față de mesajele lansate de politicieni într-o situație de incertitudine: „Nu există nicio perspectivă de când și ce destinații se vor deschide. În schimb, mulți politicieni îți dau sfaturi de călătorie pentru vară. Zeci de mii de profesioniști din sectorul turistic german și sute de mii aflați în destinații turistice merită un tratament mai respectuos.”

El se referă la mesaje precum cel al comisarului de turism al guvernului federal German, Thomas Bareiss, care s-a adresat cetățenilor germani pentru a-i informa că anul acesta „nu vor putea pleca în vacanță în afara țării lor, nici măcar pe plajele spaniole.”

Nu este prima dată când Bösl atrage atenția asupra mesajelor lansate de politicieni. Recent, în calitate de purtător de cuvânt al QTA, și-a exprimat nemulțumirea față de declarațiile președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a sfătuit să nu se facă rezervări a vacanțelor pentru sezonul estival 2020. „Factorii politici nu au încă o conștientizare clară a consecințelor dramatice ale pandemiei în industria turismului și a călătoriilor.”, a menționat el.

Thomas Bösl este directorul RTK, cu sediul în Burghausen (Germania); RTK este un conglomerat de peste 4.000 de agenții de turism din Germania, Austria, Belgia și Olanda, cu vânzări de 3 miliarde de euro. De asemenea, Bösl conduce QTA, cea mai mare alianță a agențiilor de turism din Europa cu peste 9.000 de agenții partenere și peste 5 miliarde de euro în vânzări.

A consemnat: Dan Pătrașcu

Foto: Tourinews