Teatrul Merlin din Timişoara a câştigat premiul cel mare la festivalul Jakarta

sedinta-foto-merlin-2-600x400

Cea mai bună comedie cu păpuşi din lume este românească. Reuşita aparţine Teatrului „Merlin” din Timişoara, recompensat la Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii, desfăşurat la Jakarta, în Indonezia. Piesa câştigătoare se numeşte „La, la, la Dracula” şi pleacă de la mitul celebrului personaj.

Aproape 70 de trupe din peste 40 de ţări s-au întrecut pentru premiul cel mare de la Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii desfăşurat în Jakarta. Din România, singurul invitat a fost Teatrul Merlin. Iniţial, juriul le-a cerut timişorenilor să participe cu o piesă despre Dracula. Actorii au acceptat, dar au modificat puţin mitul. Şi pentru că umorul de calitate prinde întotdeauna, artiştii s-au gândit să pună în scenă o parodie.

Ca să câştige concursul, cei 9 actori timişoreni n-au avut nevoie de accesorii sofisticate. Talentul a fost de-ajuns. Au jucat cu marionete vechi, reciclate de la alte piese. Doar emoţiile au fost noi. Rolul lui Dracula a fost interpretat de un actor în carne şi oase, nu de o marionetă. Până la urmă, păpuşile au învins şi binele a triumfat. Nu numai binele a câştigat. În final, piesa „La la la Dracula” a primit Premiul pentru cea mai buna comedie cu păpuşi. Vestea le-a tăiat picioarele actorilor de la Merlin.

Emoţii şi bucurie au fost şi ieri la Timişoara. Reveniţi acasă, actorii au pus în scenă, în premieră în România, spectacolul premiat la Jakarta. Sala Teatrului Merlin a fost arhiplină. În spatele scenei, actorii fac ultimele repetiţii ca totul să iasă perfect. Piesa „La, la, la Dracula” este o parodie dupa celebrele piese cu contele Dracula. Copiii care au umplut sala au fost peste măsură de încântaţi. Cu această ocazie au fost inaugurate şi sala şi scena, ambele fiind modernizate în aceasta vară, pentru noua stagiune 2013-2014.