Măgura şi Primola la export în Spania şi Israel

78

primola-cereale-frisca-3d [640x480]

Kandia-Dulce, cel mai mare producător local de ciocolată, controlat de familia Meinl din Austria, trimite între 5 şi 10% din produsele din portofoliu la export în ţările din Balcani şi în cele unde sunt comunităţi de români precum Spania, Italia sau Israel.

„Supreme (firma achiziţionată în 2011 de către Kandia – n.red.) este compania care are un istoric ceva mai îndelungat decât enti­tatea Kandia în a exporta produse. Am început să exportăm de anul trecut şi brandurile care aparţineau Kandia“, a declarat Gabriela Munteanu, directorul de marketing al producătorului, care a încheiat anul 2012 cu o cifră de afaceri de 33 mil. euro.

Kandia-Dulce, care a cumpărat la finalul anului 2011 producătorul Primola de la fraţii Jabra şi pe care ulterior a integrat-o în companie, exportă produse precum Primola, Kandia sau Măgura. Totodată, compania merge şi la târguri internaţionale pentru a-şi promova produsele, în luna octombrie fiind prezentă la cel mai mare târg pentru industria alimentară – Anuga.

magura2