Spania: Participarea României la a 35-a ediție a FITUR 2015

37

fitur2015

Ambasada României are plăcerea de a anunța că, în perioada 28 ianuarie – 1 februarie 2015, România este prezentă cu stand la Târgul Internațional de Turism de la Madrid – FITUR 2015.

Inaugurarea oficială a ediției din acest an a fost prezidată la 28 ianuarie de către M.S. Regele Felipe VI și MS Regina Letizia. Între alte personalități, Regii Spaniei au fost întâmpinați de către dl. José Manuel Soria, Ministrul spaniol al Industriei, Energiei și Turismului, dl. Taleb Rifai, Secretarul General al Organizației Mondiale a Turismului, respectiv dna. Isabel Borrego, Secretar de Stat pentru Turism în Ministerul spaniol de resort.

România a fost reprezentată la ceremonia de inaugurare de o delegație condusă de dl. Marcel Bogdan Pandelică, Secretar de stat pentru turism. Delegația română a avut o serie de discuții informale cu reprezentanți ai conducerii OMT, ai autorităților spaniole competente și cu alți omologi străini. De asemenea, Secretarul de stat pentru turism a avut numeroase schimburi de opinii cu expozanții români, cu reprezentanți ai unor companii spaniole interesate să cunoască oportunitățile care li s-ar deschide în România în materie de turism și cu reprezentanți ai mass-media prezente la FITUR.

La standul României sunt prezenți reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Turism (ANT), primăriei Cluj-Napoca (orașul care în acest an este capitala europeană a tineretului), ai unor 25 de agenții de turism, precum și ai unor companii de transport aerian și rutier.

La FITUR 2015 participă peste 9.000 de expozanți din 165 state și destinații și va fi deschis publicului larg sâmbăta, 31 ianuarie 2015 (orele 10.00-20.00) și duminică, 1 februarie 2015 (orele 10.00-18.00). Standul României din complexul IFEMA: Pavilionul 4. Mai multe informații pe site-ul: http://www.ifema.es/fitur_06

Corespondență: Biroul de presă al Ambasadei