Spania introduce noi reguli pentru modul în care influencerii promovează criptomonede

Spania introduce noi reguli pentru modul în care influencerii, sponsorii şi alte părţi interesate promovează criptomonede, potrivit Engadget. Noile reguli intră în vigoare din data de 17 februarie, iar cei care nu le respectă riscă amenzi de până la 300.000 de euro.

Influencerii vor fi obligaţi să dezvăluie dacă au fost plătiţi pentru promovare de fiecare dată când promovează criptomonede. În cazul în care au fost plătiţi, legislaţia îi va forţa să includă în campaniile lor de promovare avertismente clare cu privire la riscurile legate de piaţa crypto, inclusiv faptul că acest tip de active nu sunt reglementate ca active investiționale.

Regulile vor acoperi atât companiile care promovează active crypto, cât şi companile de PR pe care acestea le angajează.

Legislaţia care include influenceri şi vedete este cu atât mai importantă în contextul scandalului în cadrul căruia Kim Kardashian şi Floyd Mayweather sunt daţi în judecată pentru că ar fi înşelat publicul larg promovând o nouă criptomonedă care le-a adus pierderi investitorilor.