Spania: Întrevederea ambasadorului român cu președintele Comisiei mixte pentru afaceri europene din Parlamentul spaniol

Gabriela Dancău, ambasador al României în Regatul Spaiei, s-a întâlnit marți, 13 aprilie a.c., cu Susana Sumelzo Jordán, președintele Comisiei mixte pentru afaceri europene din Parlamentul spaniol, se precizează într-un comunicat.

În cadrul întrevederii a avut loc un schimb de opinii cu privire la elementele cooperării excelente româno-spaniole, accentuându-se faptul că diplomația parlamentară joacă un rol important în diversificarea și aprofundarea relațiilor dintre țările noastre.

De asemenea, a fost subliniat faptul că dialogul parlamentar are un limbaj comun în statele membre UE și poate genera avantaje, nu doar în plan bilateral, ci și în plan european, inclusiv în perspectiva discuțiilor referitoare la Conferința pentru viitorul Europei.

Pe parcursul întrevederii s-a hotărât efectuarea de demersuri pentru strângerea legăturilor între comisiile de specialitate din cele două Parlamente, inclusiv în perspectiva sărbătoririi, în 2021, a 140 de ani de relații diplomatice între România și Spania.

Ambasadorul român în Regatul Spaniei, Gabriela Dancău, a mulțumit pentru inițiativele legislative spaniole de pe durata pandemiei de coronavirus, care au venit și în sprijinul unor membri ai comunității românești din Spania, iar oficialul spaniol a transmis aprecierea sa pentru gradul ridicat de integrare a românilor în societatea spaniolă.

Foto: Ambasada României la Madrid