În România, vaccinarea cu AstraZeneca se poate face și fără programare

Orice persoană care dorește să se vaccineze cu AstraZeneca împotriva Covid-19 o poate face de acum la liber, fără programare, la orice centru de vaccinare.

O circulară emisă luni de Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) permite centrelor de vaccinare să imunizeze la cerere cu AstraZeneca toate persoanele care se prezintă, indiferent dacă au sau nu programare, scrie ziuadecluj.ro.

Demersul autorităților vine în contextul în care la ora actuală există peste 65.000 de locuri disponibile pentru vaccinarea cu AstraZeneca, iar mai bine de 200.000 de români și-au anulat rezervările, din cauza controverselor privind efectele adverse ale serului britanic.

Potrivit datelor afișate pe platforma dezvoltată de STS, în urmă cu două zile erau neocupate aproximativ 65 de mii de locuri pentru vaccinarea cu AstraZeneca, în timp ce pentru Pfizer, de exemplu, erau neocupate doar 50 de locuri.

Totodată, pe listele de așteptare sunt înscrise în jur de 590 de mii de persoane, dintre care 550 de mii pentru Pfizer, 27 de mii pentru Moderna și doar 8.600 pentru AstraZeneca.