Spania: Fernando Alonso salvează licenţa Euskaltel-Euskadi

23

fernando-alonso-ferrari-driver [640x480]

Fernando Alonso, unul dintre cei mai mari piloţi din lume de Formula 1 şi mare amator de ciclism, salvează una dintre echipele de top din Spania, Euskaltel-Euskadi. Informaţia a explodat ca o bombă, luni, la puţine minute după startul etapei a X-a din Vuelta.

Euskaltel-Euskadi urma să se desfiinţeze în octombrie 2013, din cauză că sponsorii au decis să nu mai susţină echipa din punct de vedere financiar. Liderul echipei, rutierul spaniol Samuel Sanchez, chiar declara în urmă cu trei zile că este ultima cursă pentru „portocale” (aceasta este culoarea echipamentului echipei).

Cei mai mulţi rutieri din echipă afirmau că sunt în căutare de contracte şi că doresc să facă o Vuelta cât mai bună, pentru a îşi creşte cota. Euskaltel-Euskadi avea un lot destul de bun. În afară de Samuel Sanchez, în lot mai sunt Igor Anton, Gorka Izaghire, Juan Jose Lobato, Mikel Nieve, Ruben Perez, Jon Izaghire, toţi rutieri cu „nume”.

Fernando Alonso a cumpărat (deocamdată) licenţa pentru sezoanele 2014 şi 2015, însă a anunţat că va schimba numele echipei şi că va asigura finanţare pentru toate competiţiile de top din următorii 2 ani.

Mai mult, Alonso a început deja să tatoneze terenul pentru a aduce câteva super vedete la echipa sa. Primul pe listă – conform presei spaniole, deja un contact a existat luni dimineaţă – este Alberto Contador. Alonso vrea ca pe scheletul actualei garnituri să facă o super-echipă după modelul celor de la „Saxo” sau „Sky”.

La puţine minute după aflarea informaţiei, liderul echipei, Samuel Sanchez, a făcut deja o declaraţie de „protocol”: „De azi înainte nu voi mai ţine cu Kimi Raikkonen!”.