„Seara de film” la ICR Madrid – Proiecția lungmetrajului Love Building

50

love building

Proiecția lungmetrajului Love Building la „Seara de film” de la ICR Madrid

Pelicula Love Building, regizată de Iulia Rugină, va fi proiectată la sediul Institutului Cultural Român de la Madrid, în data de 26 martie, începând cu ora 19.30. Filmul s-a bucurat de succes la Zilele Filmului Românesc de la Madrid, ediția a V-a, ceea ce a determinat ICR Madrid să îl redifuzeze.

„Seara de film” este un proiect inițiat in anul 2014 din dorința de a oferi publicului cinefil posibilitatea de a vedea filme românești actuale și clasice. Filmele sunt proiectate în limba originală, cu subtitluri în spaniolă.

Love Building este o comedie a cărei acțiune are loc într-o tabără menită să „repare” relații de cuplu ajunse într-un moment critic. 14 cupluri ajunse în impas, ajutate de trei pshihoterapeuți și formatori ai taberei, încearcă să-și reconstruiască poveștile de dragoste. Pe parcursul a 7 zile, participanții trec prin diverse etape ale reparării relațiilor lor.  Dar cei trei traineri meniți să îi asiste au propriile lor probleme, iar lucrurile scapă de sub control. Într-o cursă continuă către „și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți”, se ridică o singură întrebare: Poți să repari dragostea în 7 zile?

Premii și participări la festivaluri:

Mențiune specială a juriului FIPRESCI la Festivalul de la Varșovia
Festivalul Internațional de Film de la București, BIFF 2013 (Premiul Publicului și Mențiunea Specială a Juriului)
Cea mai bună imagine, Festivalul de la Tirana, Albania.

Promovarea filmului românesc la ICR Madrid

Institutul Cultural Român de la Madrid promovează cinematografia românească atât prin proiecții individuale la sediul său și în cinematografe și alte spații culturale din Spania, cât și prin organizarea anuală a Zilelor Filmului Românesc (http://www.icr.ro/madrid/evenimente-14/film-zilele-filmului-romanesc-editia-a-v-a.html ). La ediția din 2014 a ZFR au fost proiectate 13 lungmetraje de ficțiune și documentare.

De asemenea, ICR Madrid a susținut participările românești la festivaluri precum Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian, Festivalul Internaţional de Film de Autor din Barcelona, Festivalul Internațional de Film de la Valencia Cinema Jove.

 

Detalii suplimentare puteți obține la:

Institutul Cultural Român de la Madrid

icrmadrid@icr.ro

Telefon: +34 917 589 566

http://www.icr.ro/madrid/