Șase ani de închisoare pentru Urdangarin – Cumnatul regelui Spaniei condamnat pentru fraudă şi evaziune fiscală

Magistrații spanioli au hotărât vineri după-amiază achitarea Infantei Cristina, acuzată de complicitate la evaziune fiscală într-un proces care a vizat activitățile organizației non-guvernamentale a lui Inaki Urdangarin, cumnatul regelui Felipe al VI-lea al Spaniei. Însă, Urdangarin a primit în același proces o sentință de șase ani și trei luni de închisoare cu executare pentru fraudă și evaziuane fiscală, informează lavanguardia.com

Fost campion olimpic de handbal, Iñaki Urdangarin a fost acuzat că s-a folosit de poziţia sa în cadrul familiei regale pentru a obţine contracte în Insulele Baleare şi Comunitatea Valenciană, prin intermediul unei societăţi cu scop nelucrativ, Noos, pe care o prezida.

Infanta Cristina va fi obligată să plătescă o amendă de 165.000 de euro, întrucât magistrații susțin că sora regelui are responsabilitate civilă pentru faptele soțului Inaki Urdangarin.

Procesul, în care Inaki Urdangarin a fost acuzat de deturnarea de fonduri publice de milioane de euro, prin intermediul ONG-ului său Noos Foundation, a zguduit din temelii monarhia din Spania.