S-a lansat Programul de Tabere „ARC”, ediția 2022

A fost semnat Protocolul de colaborare dintre Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Ministerul Sportului, privind organizarea Programului de tabere „ARC” – ediția 2022, în prezența secretarului de stat Gheorghe Cârciu și a miniștrilor Gabriela Firea și Carol-Eduard Novak, un program cu tradiție în susținerea identității lingvistice și culturale a românilor de pretutindeni, se precizează într-un comunicat.

„Într-un an plin de provocări, am reușit să reluăm un program atât de important pentru românii noștri din afara granițelor țării. Având în vedere accesul dificil la educație din ultima perioadă, vom acorda prioritate elevilor români din Ucraina”, a declarat secretarul de stat Gheorghe Cârciu.

Acest program, iniţiat de DRP şi destinat elevilor şi tinerilor români de pretutindeni, va fi organizat în Centrele de Agrement Oglinzi din județul Neamţ, în perioada 18 iulie – 22 august a.c. și Sângeorz-Băi, județul Bistrița-Năsăud, în perioada 18 iulie –  15 august a.c., în serii consecutive de câte şapte zile.

La ediția din acest an sunt invitați să participe 1.225 de elevi, studenți, tineri și profesori români din ţările aflate în jurul graniţelor şi Balcani, precum şi din diaspora.

Activităţile organizate în cadrul Programului se vor axa pe dezvoltarea abilităţilor de comunicare în limba română, informarea participanţilor asupra istoriei românilor şi aprofundarea cunoştinţelor de cultură şi civilizaţie românească. De asemenea, în două din cele șapte zile, vor fi organizate excursii la obiectivele culturale și turistice din zonă.

Participanţii la Programul „ARC” vor fi selecționați după anumite criterii cu sprijinul misiunilor diplomatice şi a mediului asociativ. Mai multe informații și condițiile de participare AICI!