S-a inaugurat la Sevilla, expoziția „Viaţa şi opera muzicianului şi compozitorului român George Enescu”

137

Joi, 17 martie a.c., s-a inaugurat expoziția „Viaţa şi opera muzicianului şi compozitorului român, George Enescu”, un eveniment organizat de către Consulatul General al României la Sevilla, în colaborare cu Institutul Cultural Român de la Madrid şi cu sprijinul Muzeului Interactiv al Muzicii Málaga.

La inaugurarea expoziției au participat reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditaţi la Málaga, ai autorităţilor regionale spaniole, precum şi ai comunităţii de români rezidenţi în zonă. Expoziţia poate fi vizitată începând cu data de 17 martie, până la data de 19 iunie a.c.

Prin intermediul acestei expoziții, publicul larg are posibilitatea să cunoască opera muzicianului, compozitorului și pedagogului român George Enescu, personalitate carismatică a epocii sale.

Proiectul expozițional se înscrie în seria de evenimente culturale prevăzute în planul de activităţi de diplomaţie publică ale oficiului consular pentru anul 2022, ce au ca obiectiv promovarea culturii şi a tradiţiilor naţionale.

Evenimentul de lansare al expoziției de la Sevilla, a beneficiat de un mini-recital de muzică clasică susținut de către doi distinşi violonişti români din cadrul Filarmonicii Málaga: Nicolae Anton Ciocan şi Nicolae Făureanu. În aceste context, au fost interpretate o serie de arii ale cunoscutului compozitor român, George Enescu, iar la final, invitații s-au bucurat de un moment gastronomic românesc realizat cu sprijinul patiseriei La Julia. Organizatorii mulțumesc și pe această cale patiseriei și ansamblului folcloric Tezaurul Carpaţilor pentru prezenţă.