S-a deschis primul centru de vaccinare la punctul de trecere a frontierei Nădlac II

La 2 iunie a.c., s-a deschis primul centru de vaccinare la punctul de trecere a frontierei Nădlac II din județul Arad. În acest context, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni și mai multe instituții publice ale statului român, au depus eforturi substanțiale pentru crearea unor astfel de centre temporare de vaccinare anti-Covid-19 dedicate diasporei, în punctele terestre de trecere a frontierei de la Arad, cele mai tranzitate din România.

Așadar, românii care intră în țară începând cu data de 2 iunie, se pot vaccina cu vaccinul Johnson & Johnson (doză unică), fără programare. DRP precizează că și însoțitorii românilor care nu sunt cetățeni români pot beneficia de acest vaccin.

Centrul de vaccinare dispune de două amplasamente special amenajate. Unul dintre acestea este dedicat vaccinării, iar un altul este destinat supravegherii persoanelor cărora tocmai le-a fost administrat vaccinul. Supravegherea posibilelor reacții alergice ulterior vaccinării este realizată de către personal medical calificat din cadrul Direcției de Sănătate Publică Arad.

Contribuie și tu...

Publicația noastră independentă Occidentul Românesc se bazează pe eforturile voluntare ale unor oameni dedicați care doresc să contribuie la dezvoltarea unui spațiu media mai deschis, liber de influențe politice sau religioase. Furnizăm informații de calitate, promovăm discuții constructive și încurajăm gândirea critică în rândul cititorilor noștri.

Pentru a ne susține în acest demers, vă invităm să luați în considerare o donație. Fiecare contribuție ajută la menținerea independenței și integrității publicației noastre.


Susține publicația de limbă română din Peninsula Iberică, Occidentul Românesc!

Doar o dată


Doar o dată


Doar o dată


Alege suma și doneză lunarÎți mulțumim!

Donația dvs. va susține echipa noastră în cercetarea, scrierea și publicarea articolelor, precum și în dezvoltarea de proiecte menite să îmbunătățească calitatea informațiilor furnizate. Va contribui la promovarea unui jurnalism de înaltă calitate, care respectă etica și standardele profesionale.

Orice sumă este binevenită și va fi folosită cu responsabilitate pentru a vă oferi informații relevante și de calitate.

Vă mulțumim.