S-a deschis primul centru de vaccinare la punctul de trecere a frontierei Nădlac II

71

La 2 iunie a.c., s-a deschis primul centru de vaccinare la punctul de trecere a frontierei Nădlac II din județul Arad. În acest context, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni și mai multe instituții publice ale statului român, au depus eforturi substanțiale pentru crearea unor astfel de centre temporare de vaccinare anti-Covid-19 dedicate diasporei, în punctele terestre de trecere a frontierei de la Arad, cele mai tranzitate din România.

Așadar, românii care intră în țară începând cu data de 2 iunie, se pot vaccina cu vaccinul Johnson & Johnson (doză unică), fără programare. DRP precizează că și însoțitorii românilor care nu sunt cetățeni români pot beneficia de acest vaccin.

Centrul de vaccinare dispune de două amplasamente special amenajate. Unul dintre acestea este dedicat vaccinării, iar un altul este destinat supravegherii persoanelor cărora tocmai le-a fost administrat vaccinul. Supravegherea posibilelor reacții alergice ulterior vaccinării este realizată de către personal medical calificat din cadrul Direcției de Sănătate Publică Arad.