„Relațiile speciale dintre Casele Regale ale României și Spaniei”

Ambasada României în Regatul Spaniei a organizat, în colaborare cu Academia Diplomatică a Regatului Spaniei, conferința „Relațiile speciale dintre Casele Regale ale României și Spaniei”. Evenimentul s-a desfășurat în cadrul Real Casino din Madrid, marți, 1 iunie 2021.

Cu această ocazie, ambasadorul rămân Gabriela Dancău a prezentat și lansarea poștalului aniversar realizat în colaborare cu Romfilatelia pentru a marca cei 140 de ani de relații diplomatice româno-spaniole, care cuprinde portretele regilor Carol I al României și Alfonso al XII-lea al Spaniei, regi care au domnit în cele două țări la momentul stabilirii relațiilor diplomatice.

Amadeo-Martín Rey y Cabieses, doctor în istorie la Real Academia Matritense de Heráldica y Genealogía, a efectuat o prezentare foarte captivantă a legăturilor speciale dintre Casele Regale ale României și Spaniei, iar Zorann Petrovici, doctor în istorie la Universitatea Complutense din Madrid, a prezentat expoziția cu documente diplomatice elaborată de Arhivele Diplomatice ale MAE român cu ocazia aniversării celor 140 de ani de relații diplomatice. Cu prilejul conferinței a fost transmis un mesaj video al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române.

La eveniment au participat, în calitate de invitați de onoare, Bogdan Gheorghiu, ministrul culturii, Viorel Badea, președintele Comisiei pentru Cultură și Media din Senatul României, omologul acestuia din Senatul spaniol, Manuel Escarda Escarda, Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, Santiago Velo de Antelo, președintele executiv al Academiei Diplomației a Regatului Spaniei, Faustino Diaz Fortuny, director general pentru afaceri internaționale în cadrul Ministerului spaniol al Culturii și Sportului, precum și alți reprezentanți ai autorităților spaniole, ambasadori acreditați în Regatul Spaniei, alături de un public spaniol și român avizat.

Informații și foto: Ambasada României în Regatul Spaniei

Contribuie și tu...

Publicația noastră independentă Occidentul Românesc se bazează pe eforturile voluntare ale unor oameni dedicați care doresc să contribuie la dezvoltarea unui spațiu media mai deschis, liber de influențe politice sau religioase. Furnizăm informații de calitate, promovăm discuții constructive și încurajăm gândirea critică în rândul cititorilor noștri.

Pentru a ne susține în acest demers, vă invităm să luați în considerare o donație. Fiecare contribuție ajută la menținerea independenței și integrității publicației noastre.


Susține publicația de limbă română din Peninsula Iberică, Occidentul Românesc!

Doar o dată


Doar o dată


Doar o dată


Alege suma și doneză lunarÎți mulțumim!

Donația dvs. va susține echipa noastră în cercetarea, scrierea și publicarea articolelor, precum și în dezvoltarea de proiecte menite să îmbunătățească calitatea informațiilor furnizate. Va contribui la promovarea unui jurnalism de înaltă calitate, care respectă etica și standardele profesionale.

Orice sumă este binevenită și va fi folosită cu responsabilitate pentru a vă oferi informații relevante și de calitate.

Vă mulțumim.