„Relațiile speciale dintre Casele Regale ale României și Spaniei”

Ambasada României în Regatul Spaniei a organizat, în colaborare cu Academia Diplomatică a Regatului Spaniei, conferința „Relațiile speciale dintre Casele Regale ale României și Spaniei”. Evenimentul s-a desfășurat în cadrul Real Casino din Madrid, marți, 1 iunie 2021.

Cu această ocazie, ambasadorul rămân Gabriela Dancău a prezentat și lansarea poștalului aniversar realizat în colaborare cu Romfilatelia pentru a marca cei 140 de ani de relații diplomatice româno-spaniole, care cuprinde portretele regilor Carol I al României și Alfonso al XII-lea al Spaniei, regi care au domnit în cele două țări la momentul stabilirii relațiilor diplomatice.

Amadeo-Martín Rey y Cabieses, doctor în istorie la Real Academia Matritense de Heráldica y Genealogía, a efectuat o prezentare foarte captivantă a legăturilor speciale dintre Casele Regale ale României și Spaniei, iar Zorann Petrovici, doctor în istorie la Universitatea Complutense din Madrid, a prezentat expoziția cu documente diplomatice elaborată de Arhivele Diplomatice ale MAE român cu ocazia aniversării celor 140 de ani de relații diplomatice. Cu prilejul conferinței a fost transmis un mesaj video al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române.

La eveniment au participat, în calitate de invitați de onoare, Bogdan Gheorghiu, ministrul culturii, Viorel Badea, președintele Comisiei pentru Cultură și Media din Senatul României, omologul acestuia din Senatul spaniol, Manuel Escarda Escarda, Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, Santiago Velo de Antelo, președintele executiv al Academiei Diplomației a Regatului Spaniei, Faustino Diaz Fortuny, director general pentru afaceri internaționale în cadrul Ministerului spaniol al Culturii și Sportului, precum și alți reprezentanți ai autorităților spaniole, ambasadori acreditați în Regatul Spaniei, alături de un public spaniol și român avizat.

Informații și foto: Ambasada României în Regatul Spaniei