România și Spania celebrează 142 de ani de relații diplomatice

Pe 23 iunie se împlinesc 142 de ani de relații diplomatice între România și Spania, o dată importantă pentru ambele națiuni. Aceste legături care ne unesc au fost întărite prin apartenența țărilor noastre la structurile europene și euro-atlantice. Și trebuie să continuăm pe acest drum al consolidării spiritului european, al solidarității și al promovării valorilor democratice, mai ales în această perioadă în care UE se confruntă cu provocări importante.

Avem o relație privilegiată, aflată într-un moment foarte dinamic, care a fost consolidată de reuniunea la nivel înalt, de anul trecut, dintre Guvernele celor două țări și care s-a încheiat cu adoptarea unei declarații comune în care se subliniază faptul că suntem prieteni și aliați.

În acest an sărbătorim de asemenea 10 ani de Parteneriat Strategic, iar acest lucru este un semn în plus al trăiniciei și importanței relației dintre România și Spania, precum și al angajamentului nostru față de proiectul european. Această relație de prietenie și cooperare a favorizat progrese importante în domenii cheie precum economia, cultura și politica.

Continuarea identificării soluțiilor și a bunelor practici este esențială pentru a îmbunătăți nivelul de trai al cetățenilor noștri, deoarece țările noastre au construit această relație extraordinară bazată în primul rând pe legăturile interumane, o contribuție specială fiind cea a comunității românești din Spania care este liantul și sufletul acestei relații care se situează în fruntea listei țărilor cu care România are un parteneriat strategic.

Vom continua să ne unim eforturile pentru a atinge noi realizări în familia europeană și euro-atlantică.

Comunicat și foto: Ambasada României în Regatul Spaniei