Români rezidenți în Spania candidați P-LIB pentru europarlamentare

22

timthumb.php

Partidul Libertății Individuale (P-LIB) a anunțat primii candidați din lista sa pentru alegerile parlamentare europene din data de 25 mai. Candidatura, care cu această ocazie îl are pe poziția numărul unu pe președintele partidului, Juan Pina, are doi liberali români pe locurile trei și patru. Aceasta este cea mai înaltă poziție atinsă vreodată de către cetățenii români într-o listă electorală spaniolă la Parlamentul European.

GELU VLAȘIN. Comitetul Electoral P-LIB, în conformitate cu decizia luată în Conferința Electorală a partidului, care a avut loc în data de 18 ianuarie, i-a acordat a treia poziție pe listă lui Gelu Vlașin, care și-a asumat funcția de Coordonator pentru Comunitățile Straine a partidului la începutul anului 2014. Vlașin, rezident în Spania de mai bine de zece ani, este membru al Delegației Permanente a PNL Diaspora. În același timp, este un lider cunoscut în mișcarea asociativă a comunității românești din Spania, și este vicepreședinte al Fedrom. Vlașin, scriitor și jurnalist specializat în noua tehnologie, este un cunoscut scriitor, autor a numeroase cărți publicate în România.

ROXANA NICULA. Pe locul patru la candidatura liberala spaniolă, Roxana Nicula este una dintre principalii lideri ai P-LIB, și una dintre membri fondatori ai partidului în iulie 2009. Aleasă în 2010 și 2012 ca membru al Comitetului Executiv Federal de către liberalii spanioli, conduce în acest moment Secretariatul Acțiunii Cetățenești, a cărei misiune este de a gestiona relațiile P-LIB cu diverse mișcări și organizații ale societății civile. Roxana Nicula a venit în Spania în anul 1998 și este antreprenoare în sectorul conținutului digital. A candidat la alegerile generale din 20 noiembrie 2011 pe poziția a doua la Congresul Deputaților pentru circumscripția Madrid, pe lista în care prima poziție a ocupat-o Diego Ruiz.

Partidul Libertății Individuale (P-LIB) este unicul partid politic spaniol prezent în Internaționala Liberală, care trebuie să ratifice intrarea sa luna viitoare în al cincizecișinouă-lea congres, la Rotterdam. În federația mondială a partidelor liberale, P-LIB este partener, prin urmare, al partidului PNL român.

Liberalii spanioli încă nu au reprezentanți în parlament și se organizează în toată Spania pentru a candida la următoarele alegeri locale și autonomice din 2015. În localitățile în care există comunități mari de români, P-LIB și-a manifestat dorința de a avea sprijinul liberalilor români pentru poziții de o mare relevanță și chiar să conducă nominalizările în cazurile oportune.

P-LIB, se opune xenofobiei împotriva comunității românești și contra oricărui grup, consideră ca românii contribuie într-o manieră foarte importantă la generarea bunăstării în Spania. Liberalii spanioli doresc ca românii să rămână în Spania, și se străduiește să promoveze măsurile economice urgente pe care marile partide le resping dar care sunt unicele măsuri cu capacitatea de a ne întoarce pe toți, atât spanioli cât și români, pe calea creșterii economice și a creării de locuri de muncă: O scădere drastică a impozitelor, reducerea volumului și costurilor Statului, și eliberarea reală a economiei pentru ca numărul întreprinzătorilor autonomi și a firmelor mici și mijlocii să crească, pentru că doar așa putem combate șomajul. În acele cazuri în care cetățenii români vor prefera însă repatrierea, P-LIB considera necesar să se ia măsuri astfel încăt să se permită înapoierea parțială a impozitelor plătite în Spania, pentru ca aceste persoane, odată întoarse în România, să poată întreprinde activități productive.

RESURSE DISPONIBILE PENTRU PRESĂ:

  • Pliant P-LIB în limba română.
  • Fotografii cu cei doi candidați români și cu președintele partidului.
  • Logo, video-ul lui Gelu Vlașin despre strângerea de semnături.
  • Posibilitatea de a intervieva ambii candidați și pe președintele partidului, fost Vice-Președinte al Internaționalei Liberale, care vorbește și limba română.
  • Programul electoral și alte resurse în limba spaniolă la www.p-lib.es

Telefonul pentru presa: 666 11 24 24 în limba română.

www.p-lib.es/RO

Facebook și Twitter: partidolibertad   |   YouTube: partidodelalibertad

E-mail: contacto@p-lib.es