Români de excelență aduc plus valoare imaginii României în lume

244

România se mândrește cu oameni de excelență care aduc prestigiu țării noastre pe plan internațional. Un exemplu notabil este Anca Stuparu, clinician și scriitor român, stabilită în Statele Unite din 1998. Anca este absolventă a Universității de Vest din Timișoara, secția franceză-germană, de unde își trage pasiunea pentru scris. În prezent, Anca Stuparu este clinician specialist în medicina de urgență obstetrică și ginecologie la două spitale de renume din New York: Jamaica Hospital Medical Center și New York Community Hospital.

Recent, Anca Stuparu a fost în România pentru a-și lansa volumul „Tăișul Cuvintelor” – o colecție de poezii haiku, un stil literar foarte cunoscut în Japonia și apreciat la nivel global. Poeziile sunt scrise atât în română, cât și în engleză, demonstrând talentul său literar deosebit.

Luminița Valentina Voinea de la Radio România Actualități (RRA) a avut plăcerea de a o întâlni pe Anca Stuparu acasă, în România, cu ocazia lansării volumului. Conform RRA, evenimentul a adunat la București numeroși români de elită din Statele Unite și Canada, printre care s-a numărat și medicul Adrian Sângeorzan, stabilit și el la New York, prozator și poet. Împreună, Anca Stuparu și Adrian Sângeorzan ilustrează poate cea mai frumoasă și neașteptată combinație din lume: știința și literatura.

Medici respectați în comunitatea medicală new-yorkeză, Anca Stuparu și Adrian Sângeorzan au demonstrat că profesionalismul și creativitatea pot coexista în armonie. La lansarea cărții, alături de Anca Stuparu, a fost prezentă și Loreta Popa de la Muzeul Literaturii Române, subliniind încă o dată legătura strânsă dintre România și diaspora românească.

Anca Stuparu și Adrian Sângeorzan sunt nominalizați la Gala Excelenței Românești din afara granițelor, organizată în perioada 8-11 noiembrie de publicația Occidentul Românesc. Această nominalizare este o recunoaștere a meritelor lor și a contribuției semnificative pe care o aduc imaginii României în lume.

Cea de-a XVII-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest s-a desfășurat între 29 mai și 2 iunie 2024, la Complexul Expozițional Romexpo din București, în pavilionul B21. Acest eveniment este recunoscut ca fiind cel mai important din industria editorială românească și a dobândit, de-a lungul timpului, o dimensiune internațională semnificativă. La această ediție, au participat peste 150 de expozanți din întreaga țară și din Republica Moldova, care a fost Invitatul de Onoare al Salonului. De asemenea, la eveniment au fost prezente și institute culturale cu reprezentanțe la București, contribuind astfel la diversitatea și bogăția culturală a manifestării. 

A consemnat: Occidentul Românesc