Reprezentanții Corpului Consular acreditat la Madrid au avut o întrevedere cu primarul Madridului, José Luis Martínez-Almeida Navasqüés

70

Corpul Consular acreditat la Madrid și José Luis Martínez-Almeida Navasqüés, primarul Madridului, au avut o întrevedere miercuri, 19 octombrie 2022, un excelent prilej de consolidare și aprofundare a relațiilor instituționale cu reprezentanții autorităților locale spaniole.

Întrevederea, găzduită de prestigiosul pavilion Cecilio Rodríguez din parcul Retiro, a fost organizată și moderată de către decanul Corpului Consular Madrid, gerantul interimar al Consulatului General al României la Madrid, Anamaria Almășan.

În discursul său, edilul Madridului a mulțumit reprezentanților oficiilor consulare pentru întregul sprijin acordat de-a lungul pandemiei cetățenilor străini rezidenți în capitala spaniolă și, în general, pentru soluționarea diverselor probleme curente întâmpinate de aceștia.

Primarul Madridului a transmis principalelor comunități de străini, inclusiv români, mulțumiri pentru contribuția avută la vitalitatea economică și socială a orașului. De asemenea, edilul a prezentat succint principalele obiective ale mandatului său, care vizează importante proiecte urbanistice și de infrastructură.

La rândul său, gerantul interimar al CG Madrid, Anamaria Almășan a trecut în revistă principalele provocări întâmpinate de membrii Corpului Consular în ultimii ani în contextul pandemiei și al diverselor crize care au presupus acordarea de asistență consulară. A exprimat aprecieri pentru sprijinul oferit de Primărie, entitățile afiliate și organizațiile/asociațiile locale în soluționarea rapidă a problemelor comunităților de străini.

La eveniment au participat membri ai Corpului Consular din Madrid provenind din toate regiunile lumii, alături de reprezentanți ai autorităților și instituțiilor locale.

Comunicat și foto: Ambasada României în Regatul Spaniei