Randstad: A treia limba străină, cerinţă de bază pentru un job în străinătate

looking-for-a-job-68958 [640x480]
A stăpâni a treia limbă străină a devenit o cerinţă de bază pentru a avea acces la un loc de muncă calificat în străinătate, iar candidaţii cunoscători de mai multe limbi străine sunt căutaţi mai ales în profesii tehnice, finanţe şi bănci, posturi de conducere în cabinete de avocatură, vânzări şi marketing.

Sunt principalele concluzii ale raportului intitulat „Limbile cele mai cerute în domeniul muncii din străinătate’, realizat de agenţia de head hunting Randstad, care a evidenţiat că cerinţa cunoaşterii altor limbi neconvenţionale îşi face loc cu tot mai multă forţă şi presupune unul din factorii cei mai atractivi în momentul angajării unui profesionist.

„Cu cât este mai mare calificarea, cu atât este mai mare cerinţa cunoaşterii mai multor limbi străine”, comentează Randstad, potrivit căreia cunoaşterea unei a doua limbi străine este o cerinţă cuprinsă în 58 % din ofertele adresate noilor absolvenţi, în 65 % din ofertele pentru posturile de conducere intermediare şi în 100 % pentru posturile de conducere la vârf.

Limba engleză este cea mai solicitată limbă în rândul candidaţilor care vizează un post în străinătate, urmată de germană şi franceză. Potrivit Randstad, a stăpâni engleza şi germana este o cerinţă de bază pentru inginerii mecanici şi electronişti, pentru posturile din finanţe, directorii de vânzări şi marketing şi în telecomunicaţii.