Quintanar de la Orden: Expoziție de pictură

În sala de expoziții „La Ermitilla” din Quintanar de la Orden, a avut loc inaugurarea „Expoziției de pictură a tinerilor artiști”, organizată de către Asociația Culturală Spaniolă-Română „Gente” (Oamenii) din Quintanar de la Orden, expoziție ce face parte din programul de integrare a românilor în societatea spaniolă și a cunoașterii culturii reciproce a celor două națiuni.
Pe parcursul expoziției, începând cu data de 14 până pe 22 aprilie, s-au admirat peste 70 de lucrări ale unui număr de 15 tineri pictori spanioli și români din Quintanar de la Orden, Villanueva de Alcardete, Puebla de Almoradiel și Corral de Almaguer. Au fost expuse tablouri cu teme diferite: peisaje, natură moartă, suprarealism, portrete, create cu tehnici diferite: carbon, creion, vopsele, care încă o dată ne-a demonstrat faptul că, adolescenți și copii cu vârste între 7 și 16 ani sunt o extraordinară sursă creatoare.
Această expoziție a avut darul de a stimula tinerii pentru a continua munca pe care o depun și de a atrage cât mai mulți oameni către acest domeniu.
Președintele asociației, Sorin Bălășcău, a participat la inaugurarea expoziției felicitând participanții pentru pasiunea și talentul lor și a mulțumit autorităților locale pentru sprijinul pe care l-a acordat tinerei asociații culturale creată pe data de 22 mai 2011. La eveniment au mai fost prezenți, pictorița Camelia Precupaș, reprezentanți ai primăriei din Quintanar de la Orden, respectiv, María José Botija Vela – consilier pentru probleme de educație și Maria Angeles Martinez Canada, precum și numeroși spanioli și români, iubitori de artă.

Asociația Spaniolă-Română „Gente”/Quintanar de la Orden