Profesori români la Colegiul CEDES din Albacete, Castilia-La Mancha, Spania

În perioada 7 – 17 septembrie, la Albacete, capitala provinciei Albacete a comunității autonome Castilia-La Mancha din Spania, se desfășoară faimosul târg anual, Feria de Albacete, una dintre cele mai autentice și mai populare sărbători din Spania, care atrage mii de turiști naționali și internaționali.

Timp de 10 zile, localnicii și turiștii se bucură din plin de acest eveniment organizat în cinstea sfintei ocrotitoare a orașului Albacete, Virgen de los Llanos. Sărbătoarea este concentrată în diferite puncte de interes, în special, în faimosul târg și în arena de coridă din Albacete. În primele zile, după actul emblematic de ofrandă florală și proclamarea reginei festivităților, se desfășoară numeroase activități pentru copii, diverse parade, lupte, competiții sportive și concerte în aer liber.

În acest context, cu ocazia deplasării la Albacete, joi, 15 septembrie 2022, pentru a participa la activitatea instituțională organizată în marja renumitului târg anual, consulul Florența Ciobotaru, reprezentant al Consulatului României la Ciudad Real, a vizitat Colegiul CEDES, la invitația conducerii prestigioasei instituții de învățământ.

La Colegiu CEDES, centru educațional cu o vechime de peste 90 de ani de învățământ privat în municipiul Albacete, studiază peste 1.000 elevi din toate nivelurile de studii (primar, gimnazial și liceal). În cadrul prestigioasei instituții, Alina, Larisa și Tiberiu, trei profesori de origine română cu rezultate academice impresionante, își desfășoară activitatea didactică.

„Alina, Larisa și Tiberiu s-au remarcat prin seriozitate, angajament, perseverență și un aport substanțial în perfecționarea nivelului educativ în Colegiul nostru” a precizat directorul centrului, Francisco Navarro.

Consulatul României la Ciudad Real felicită și pe această cale profesorii români, Alina, Larisa și Tiberiu, pentru puterea exemplului, pentru performanțele profesionale și bunul renume pe care îl aduc comunității românești din Castilia-La Mancha, Spania.

Sursa: Consulatul României la Ciudad Real

Nota Redacției:
Despre unul dintre cei trei profesori români de la Colegiu CEDES din Albacete, Alina Voicu, ziarul Occidentul Românesc a publicat în ediția tipărită a lunii august, un amplu material dedicat ascensiunii sale profesionale și personale, material care poate fi citit AICI.