Preşedintele Klaus Iohannis: Guvernul independent, o şansă pentru România

klaus

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la ceremonia de la Palatul Cotroceni în care membrii noului Cabinet au depus jurământul, că acest Guvern independent politic este o şansă pentru România, iar partidele vor avea ocazia timp de un an de zile să se reconecteze la alegători.
„Dacă politicienii se îndepărtează de alegător, atunci apare o situaţie similară cu cea în care am ajuns noi astăzi. Constatăm o înstrăinare din ce în ce mai profundă între alegător, pe de o parte, clasa politică, pe de altă parte. Aşa s-a făcut că niciun partid nu a venit să propună un politician care să preia funcţia de prim ministru”, a spus Iohannis.

Preşedintele a adăugat că în acest fel a ajuns să propună un independent, pe Dacian Cioloş, pentru funcţia de prim-ministru, cu recomandarea de a pregăti un guvern independent politic.

„Acest Guvern independent politic este o şansă pentru România, fiindcă, în timp ce acest guvern independent politic va guverna, partidele politice vor avea ocazia, timp de un an de zile, să se reconecteze la alegatori. Ar fi excepţional dacă partidele politice ar folosi această oportunitate pentru a-şi defini programe atractive, pentru a se apropia din nou de alegator, în acest fel să avem, după alegerile parlamentare, o clasă politică care reprezintă fără discuţie alegătorii, fără criză şi care cu multă energie va putea să continue să construiască România prosperă şi puternică pe care ne-o dorim cu toţii. Sper ca acest lucru să se întâmple”, a mai spus şeful statului.

Sursa: http://zf.ro