Președintele Iohannis în vizită de lucru la Washington, D.C., Statele Unite ale Americii

Președintele Donald Trump a declarat la scurt timp după ce l-a primit la Casa Albă pe președintele Klaus Iohannis, că SUA au o relație bună cu România, iar în America trăiește o comunitate mare de români, care este apreciată.

Întrebat de jurnaliști, la oportunitățile de imagini de la începutul întâlnirii, dacă va veni în România, președintele american a răspuns: „Mi-ar plăcea”. Chestionat cu privire la moment, Donald Trump a spus doar că subiectul va fi discutat.

Președintele american a fost întrebat și cu privire la vizele pentru români, dar nu a dat un răspuns. A făcut însă referire la relațiile dintre SUA și România.

„Mulțumesc foarte mult tuturor, sunt onorat să fiu alături de Președintele României, este foarte respectat, a făcut o treabă foarte bună. Este un sezon politic în desfășurare în România, dar îmi imaginez că vă descurcați foarte bine, pentru că sunteți talentat, iubiți poporul, iar noi avem o relație extraordinară cu România. Statele Unite și România au o relație mai bună ca niciodată. Și vreau să vă mulțumesc pentru asta. Avem relații comerciale foarte intense, afaceri în desfășurare, avem mult comerț cu România și cu poporul său talentat. Noi cumpărăm, ei cumpără. Și avem mulți români în Statele Unite, sunt oameni extraordinari, muncesc din greu și sunt oameni de succes”, a declarat Donald Trump.

Liderul american, cunoscut în campania sa pentru că purta o șapcă roșie pe care scria Make America Great Again (Să facem America măreață din nou!), i-a dăruit lui Klaus Iohannis o șapcă albă pe care scrie „Make Romania Great Again” (Să facem România măreață din nou!). Președintele României i-a dăruit omologului său american un stilou.

Potrivit imaginilor furnizate de Administrația Prezidențială, participanții la întâlnire s-au amuzat copios pe seama acestui cadou. La întâlnire au mai luat parte, printre alții, Bogdan Aurescu, George Maior și Mike Pence.