Posibilitatea de angajare în Spania, în urma noilor dispoziţii privind accesul pe piaţa muncii spaniolă

Dacă nu aveţi drept de rezidenţă în Spania, dar doriţi să vă angajaţi cu contract de muncă pe teritoriul acestui stat trebuie să obţineţi mai întâi autorizaţia de muncă, fără a se lua în considerare situaţia de pe piaţa locală a muncii. Autorizaţia de muncă se solicită de către un angajator spaniol la Ministerul Muncii şi Imigrării (www.mtin.es)
În termen de trei luni de la intrarea în Spania trebuie să solicitaţi personal înregistrarea în Registrul Central al Cetăţenilor Străini (www.mir.es). Vi se va elibera un certificat de înregistrare în care va fi menţionată autorizaţia de muncă şi perioada de valabilitate a acesteia.
Dacă aveţi drept de rezidenţă în Spania, dar nu deţineţi autorizaţie de muncă, şi doriţi să desfăşuraţi activitate lucrativă pe teritoriul acestui stat în baza unui contract de muncă, mai întâi trebuie să obţineţi autorizaţia de muncă, fără a se ţine seama de situaţia forţei de muncă la nivel naţional. Şi în acest caz, angajatorul spaniol solicită autorizaţia la Ministerul Muncii şi Imigrării (www.mtin.es)
În termen de trei luni de la data notificării autorizaţiei de muncă trebuie să solicitaţi personal modificarea înregistrării în Registrul Central al Cetăţenilor Străini (www.mir.es). Vi se va elibera un certificat de înregistrare în care va fi menţionată autorizaţia de muncă şi perioada de valabilitate a acesteia.