Tudor Petruț: Dacă politică nu e, nimic nu e

Și uite așa, ajungem noi românii “celebri”!

Pentru cine încă nu s-a lămurit, domnul Donald Trump a câștigat alegerile prezidențiale în Statele Unite ale Americii. Odată instalat la Casa Albă, președintele Trump a rezistat cu stoicism în primele 100 de zile, deși a fost atacat din toate părțile că a conspirat cu „frații” săi ruși ca să manipuleze alegerile, și ar fi oricând „descăunat” și condamnat. Valsul rusesc a continuat și media americană nu-i dădeau președintelui Trump mai mult de un an până când Robert Muller și ai săi procurori îl vor încătușa definitiv ca pe o marionetă rusească. A trecut și anul, și președintele Trump e încă locatar al cabinetului oval. Și ca șef al executivului, domnul Trump tronează peste întreg aparatul birocratic al guvernului federal.

Cu cât mai mult timp Trump rămâne președinte, cu atât mai multe șanse sunt ca oamenii săi să descoase tot felul de afaceri oneroase desfășurate în chiar sânul instituțiilor federale. Ceea ce s-a și întâmplat de curând. Până la proba contrarie, nu a fost deconspirată nici o înțelegere secretă între Trump și ai lui colaboratori, și rușii întreprinzători care-și bagă nasul în alegeri în întreaga lume. Până la proba contrarie, s-a aflat că de fapt distinsa doamna Hillary Clinton a plătit bani frumoși rușilor ca să mintă cu nesaț despre inexistentele aventuri amoroase și financiare ale lui Donald. Și așa descoperim cu stupoare că unii dintre subordonații președintelui Trump, nostalgici după fostul lor comandant suprem Barak Obama, și îndrăgostiți platonic de Hillary, au… cântat din rărunchi în biserică. Și au fost prinși.

În toată această operă bufă cu subtitlul “tu ai înșelat, ba tu ai înșelat”, două personaje s-au remarcat prin intermediul unui extins schimb de mesaje, a căror conținut a devenit între timp ca o telenovelă despre dragoste și intrigă. Și despre naivitate, ca să folosim un termen neutru. Cum se poate ca doi veterani ai FBI, Lisa Page și Peter Strzok să fabuleze, folosind telefoanele de serviciu? Genul ăsta de fraieri lucrează pentru FBI? Că aveau o relație amoroasă, e treaba lor. Că nu pot să-l sufere pe Donald Trump, asta e; jumătate din America e de partea lor. Că se apucă să comenteze în scris despre afaceri de stat, pe o platformă care nu e secretă, înseamnă numai că erau foarte siguri pe ei că n-o să-i prindă nimeni atâta vreme cât “ai noștri” sunt la putere. Cum însă inamicul numărul unu a ajuns la Casa Albă, astăzi ne distrăm cu toții copios de corespondența celor doi “specialiști”.

Râdem până la un punct! Într-un incisiv schimb de opinii, Page și Strzok ajung să dezbată nici mai mult nici mai puțin, decât caracterul românilor. Încătușează o întreagă nație și a ei cultură în câteva cuvinte „de duh”. În opinia lui Strzok: “Guccifer e doar un românaș jegos.” “Ăștia toți sunt niște jegoși”, declară Page. “(…) Și românii ăia despre care vorbim nici măcar nu sunt țigani”, decretează Strzok, la care Page răspunde “pe bune, îmi sunt antipatici (…) Ăștia au escrocheria de la ruși și drepturi strămoșești de la italieni. Mizerabili!”

Mesajele sunt mult mai „suculente” în limba engleză. Se pare că cei doi îndrăgostiți sunt extrem de „educați” lingvistic. Iar despre istoria noastră habar nu au. Deși sunt unii imigranți români (și chiar câțiva dintre “vecinii” noștri europeni care au ajuns prin America) care rânjesc ironic, insinuând că exprimările de mai sus nu sunt departe de adevăr…

Mulțumim agenților „speciali” Page și Strzok, nu-i așa, pentru „publicitatea” nemascată. Ne bucurăm că au făcut-o drept răzbunare a simplului fapt ca românul Guccifer a pus paie pe foc în investigația, care a pus-o în luminile rampei judiciare pe Hillary Clinton, încurcând astfel calculele unei întregi părți a birocrației care i-au susținut doamnei candidatura la prezidenție. Aceeași gașcă de birocrați la nivel înalt care au încercat orice ca să ne „scape” de alesul președinte Donald Trump. Și care, încetul cu încetul, o să ajungă acolo unde au vrut să-l înghesuie pe Trump. Și doar le-a spus Guccifer că „nu există nici un secret absolut pe care un hacker adevărat să nu-l descopere și să-l descifreze din lumea digitală”. Ce „jegos ruso-italian” și românul Guccifer ăsta, care se pune cu super-agenții de la FBI!

Autor: Tudor Petruț – Los Angeles

(Foto: stiri-extreme.ro)

Pentru cine nu știe cine e… Guccifer, aici:

https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/marcel-lazar-guccifer-2-0-este-creatia-americanilor-nu-a-rusilor-776279