Participarea Ambasadorului României la Madrid, la Actul Solemn dedicat Zilei Memoriei Holocaustului şi prevenirii crimelor împotriva Umanităţii

Luni, 30 ianuarie a.c., avut loc, la Senatul spaniol, Actul Solemn dedicat Zilei oficiale a Memoriei Holocaustului şi a prevenirii crimelor împotriva Umanităţii.

Ambasadorul României în Regatul Spaniei, Gabriela Dancău, a participat, alături de membrii corpului diplomatic acreditat la Madrid şi reprezentanţi ai mai multor instituţii guvernamentale spaniole şi ONG-uri, la acest eveniment încărcat de emoţie, destinat atât comemorării victimelor Holocaustului, cât şi sensibilizării cu privire la toate atrocităţile calificate drept crime împotriva Umanităţii.

Memoria Holocaustului și educația sunt două dintre prioritățile Președinției Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului (IHRA), pe care România o exercită în perioada martie 2016 – martie 2017. La aproape optzeci de ani de la Holocaust, este de datoria noastră să reflectăm asupra angajamentelor guvernelor în combaterea discriminării și a antisemitismului și să arătăm tinerilor care sunt faptele istorice. Doar prin cunoașterea trecutului și înțelegerea valorii demnității umane putem să oferim generațiilor viitoare un model de comportament și un imbold pentru a lua atitudine în fața oricărui act de discriminare.