OR: Campania “Aproape de tine” în Comunitatea Valenciană

6Adi-codruta

În luna august a anului 2012, Zoe Stoleru și Cristian I. Guitars reprezentanți ai publicației Occidentul Românesc în Valencia și Barcelona, realizau un reportaj la cererea disperată a soților Marinela și Lucian Stoichița, rezidenți în Comunitatea Valenciană. La acea vreme, în urma unui accident auto, copii minori ai tinerei familii rămași în grija bunicilor din România, au suferit fracturi de tibie (Codruța) și femur (Adi) la picioare. După o intervenție chirurgicală nereușită și datorită faptului că nu dispuneau de banii necesari recuperării celor doi micuți, cu sprijinul Asociaţiei Româno-Americane Friends și a Campaniei “Aproape de tine”, soții Stoichița au reușit să aducă copiii în Spania.

Astăzi, cei doi copii aflați încă sub supraveghere medicală sunt sănătoși, fericiți și plini de viață.  

În proiectul complicat de recuperare al Codruței și al lui Adi Stoichița, s-au implicat specialiști în domeniu din Barcelona, Școala de Limba Engleză Barbara Hamilton Cartland din Barcelona, Jett Media Group CA/USA, Asociația Plaiuri Năsăudene din Benidorm și Occidentul Românesc.

De ziua Codruței – 23 martie 2013, părinții doresc să aducă mulțumirile lor și toată considerația tuturor celor care au dăruit enorm de multă afecțiune și dragoste acestui proiect, celor care s-au implicat medical și financiar pentru recuperarea celor doi minori, pentru dragostea, întregirea și liniștea familiei Stoichița.

La mulți ani, Codruța!

2Codruta

 3Codruta_medicii

5Codruta

4Codruta_23.03.2013

1Adi_codruta