O fetita de origine romana castiga al VIII-lea Concurs de educatie rutiera

Primarul din Coslada, Ángel Viveros, a inmanat sambata premiile Concursului de Educatie Rutiera la care au participat 32 de elevi din toate scolile generale din Coslada si de la Centrul de educatie speciala Guadarrama. Elevii participanti sunt din clasa a sasea si incheie astfel un ciclu de educatie rutiera pe care l-au inceput in clasa a treia. Parcul Rutier pentru Copii este una din activitatile programate pentru acest an scolar de catre Consiliul pentru Educatie si Noi Tehnologii si de catre Consiliul pentru Securitate si Mobilitate, dirijata de catre instructorii de educatie rutiera ai Politiei Locale de Coslada. Toti participantii au demonstrat insusirea cunostintelor, a atitudinilor si a conceptelor de educatie rutiera, care ii vor ajuta in calitatea lor de pietoni, pasageri, conducatori auto sau pentru a obtine diverse permise oficiale. Obiectivul acestor programe este cel de a micsora numarul accidentelor rutiere si al tragediilor.

Prima calificata si castigatoarea concursului a fost Mihaela Violeta Vaduva, eleva in clasa a sasea a scolii generale C.E.I.P. Villalar. Lista primilor sase elevi clasificati este urmatoarea:

1.         Mihaela Violeta Vaduva de la C.E.I.P. Villamar

2.         Mª Carmen Rodríguez García de la C.E.I.P. El Olivo

3.         Andrea Laviña Goman de la C.E.I.P. San Esteban

4.         Alejandro Flores Moreno de la C.E.I.P. Séneca

5.         María Cánovas Riquelme de la C.E.I.P. Félix R. de la Fuente.

6.         Alicia Moreles Martínez de la C.E.I.P. El Olivo

Festivitatea de inmanare a trofeelor a fost prezidata de catre Primarul din Coslada, Ángel Viveros impreuna cu consiliera pentru Educatie, Pilar Mondéjar, si consilierul pentru Securitate si Mobilitate, Manuel Torrús. A mai fost prezenti Ofiterul Sef al Politiei Locale din Coslada si directoarea scolii Villalar. Au existat premii pentru primii sase clasificati iar castigatoarei i s-a daruit si o bicicleta. Toti participantii au primit cadouri si cate o medalie ca amintire. Elevii au fost supusi la trei probe care au constat dintr-un test de 20 de intrebari, o proba de abilitate cu bicicleta si conducerea carturilor. Acesti elevi au fost selectionati dintre cei 680 elevi de clasa a sasea datorita atitudinii lor pozitive fata de siguranta rutiera. Acesti elevi, reprezentantii tuturor grupurilor de elevi de la scolile generale din localitate, mai participasera si la circuitul de educatie rutiera in perioada februarie-aprilie.