Koldo Echebarria: „O educație de primă clasă este unul dintre pilonii unei societăți mai bune”

Bursele Esade Business & Law School: Oportunitate pentru studenții români de a-și începe cariera la una dintre universitățile de top din Europa

În urma acordului dintre Consulatul Onorific al României în Insulele Baleare și ESADE (Esade Barcelona Pedralbes Campus), Fundația ESADE va acorda burse de studiu destinate studenților români merituoși din România și din străinătate. În acest context, studenții români au o șansă unică de a-și începe cariera la Esade Business & Law School din Barcelona, una dintre cele mai bune universități din Europa.

Ca parte a angajamentului său față de talent și diversitate, instituția academică spaniolă oferă o gamă tot mai largă de burse pentru a răspunde diferitelor tipuri de nevoi și a semnat recent un acord cu Consulatul Onorific al României în Insulele Baleare pentru a promova această oportunitate în rândul studenților din România (care locuiesc în România sau în străinătate).

Datorită programului de burse Esade, potențialii candidați cu rezultate academice remarcabile nu ar trebui să fie reținuți de situația lor financiară sau dacă locuiesc în străinătate și au nevoie de ajutor financiar pentru a locui și a studia în Barcelona.

Printre diferitele soluții de ajutor financiar oferite de Esade, studenții pot aplica pentru burse de talent bazate pe nevoi, care acoperă între 100% și 60% din taxele de școlarizare pe întreaga durată a programelor de studii în cadrul instituției, în funcție de situația lor financiară și de performanțele academice.

Pentru a aplica pentru această bursă, studenții trebuie să aibă un dosar academic remarcabil și să demonstreze nevoia lor financiară. Instituția oferă, de asemenea, burse de cazare pentru a acoperi 50% sau 100% din costurile de cazare. Studenții pot aplica dacă locuiesc în afara provinciei Barcelona, dacă au un parcurs academic excelent și dacă pot demonstra că au nevoie de finanțare. În plus, Esade poate oferi burse de trai pentru a acoperi cheltuielile lunare, inclusiv cheltuielile de transport și cheltuielile generale legate de studiul la Esade.

Pentru a aplica pentru o bursă, candidații trebuie să completeze mai întâi procesul de aplicare pentru programele de licență alese. Atât instrucțiunile privind modul de aplicare, cât și formularul de cerere pot fi descărcate de pe site-ul Esade. În cazul în care studenții primesc ulterior o bursă, aceasta va fi valabilă pe toată durata programelor de licență.

Despre Esade Business & Școala de Drept

Fondată în 1958, Esade este o instituție academică globală cu campusuri în Barcelona și Madrid și o prezență în întreaga lume, datorită acordurilor de colaborare cu 185 de universități și școli de afaceri. În fiecare an, peste 11.000 de studenți participă la cursuri organizate de trei unități academice: Esade Business School, Esade Law School și Executive Education. Esade Alumni, o asociație formată din peste 67.000 de absolvenți Esade, întreține o rețea internațională de 72 de filiale internaționale. Absolvenții Esade reprezintă 147 de naționalități și sunt prezenți în peste 100 de țări. Perspectiva internațională a Esade a permis școlii să obțină poziții de top în principalele clasamente internaționale ale școlilor de afaceri, inclusiv în cele publicate de Financial Times, QS, Bloomberg Businessweek și América Economía.

www.esade.edu

Esade Communication

Pablo Sanguinetti

Tel.: (+34) 91 252 6840 / Cell : (+34) 665 156 177

E-mail: esadenews@esade.edu