”Moment of Silence” – Piesa cu care Ovidiu Anton reprezintă România la Eurovision 2016

eurovision2016

Ovidiu Anton va reprezenta România la Eurovision cu piesa „Moment of Silence”, după ce a câștigat Selecția Națională a competiției, duminică, la Baia Mare, conform agerpres.ro

Ascultă aici piesa „Moment of Silence”!

În finala Eurovision România, publicul a fost singurul care a ales reprezentantul pentru scena de la Stockholm, prin televot. Votul a putut fi exprimat trimițând numărul de intrare în concurs al favoritului prin SMS, timp de o oră.

Ordinea de intrare în concurs a fost: 1. Florena — „Behind the Shadows”, 2. Doru Todoruț feat. Irina Baianț — „The Voice”, 3. Dream Walkers — „Let It Shine”, 4. Vanotek feat. The Code & Georgian — „I’m Coming Home”, 5. Ovidiu Anton — „Moment of Silence” și 6. M I H A I — „Paradisio”.

Spectacolul de la Baia Mare a cuprins un omagiu muzical adus Maramureșului, realizat de Paula Seling, alături de Dumitru Fărcaș, Corul bărbătesc din Finteușul Mare, familia Petreuș, Cornelia și Lupu Rednic.

Concursul cântecului european se va desfășura, în 2016, la Stockholm, Suedia, în 10, 12 și 14 mai. În competiție s-au înscris 43 de țări, cu trei mai multe decât la ediția precedentă.

România va participa în a doua semifinală a concursului, cea din 12 mai, alături de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elveția, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel și Serbia.