Málaga: Tradiţii moştenite din străbuni – Artă şi tradiţii româneşti

85

Consulatul General al României la Sevilla în colaborare cu Institutul Cultural Român de la Madrid și cu sprijinul Muzeului Interactiv al Muzicii Málaga a organizat miercuri, 22 iunie a.c., un moment cultural sub denumirea „Artă și tradiții românești”, în interpretarea Ansamblului Artistic Doina Gorjului. Și de această dată, consulatul a dorit să aducă în prim plan tradițiile și obiceiurile românești prin intermediul folclorului, artei meșteșugului și portului tradițional românesc, într-o atmosferă distinsă, pusă în scenă cu ingeniozitate de orchestra ansamblului artistic Doina Gorjului.

La eveniment au participat alături de Bogdan Stănescu, consul general al României la Sevilla, Jose Luis Ramos, consul onorific al României la Málaga, reprezentanți ai corpului diplomatic și consular acreditați la Málaga, reprezentanți ai autorităților regionale precum și reprezentanți ai comunității de români rezidenți în Málaga.

Eveniment se înscrie în seria de momente culturale prevăzute în planul de activități de diplomație publică ale oficiului consular pentru anul 2022, activități ce au ca obiectiv promovarea culturii și a tradițiilor naționale.

Foto: Consulatul României la Sevilla