Málaga: Lansare de carte și expoziție de pictură „Andalucia Verde”

1

Centro Andaluz de las Letras din Málaga a găzduit pe 28 martie 2014, vernisajul expoziţiei personale de pictură „Andalucia Verde” (deschisă între 28-31 martie), aparţinând tinerei artiste românce Adriana Constantinescu, precum și o mult așteptată lansare de carte.

În deschidere, Chantal Pérez, profesor la Universitatea Málaga, a menționat faptul că: „Arta nu este rezervată numai artiştilor, pentru Adriana este un mod de autoeducaţie, de şlefuire şi de pătrundere într-o lume care se adresează numai celor care o simt, înţeleg şi iubesc”.

În prezenţa familiei sale, a artiștiștilor Paco Núñez și Miguel Trillo, dar şi a iubitorilor de pictură spanioli și români invitați, Adriana Constantinescu a ținut să mulțumească invitaților, declarând că: “Este o expoziţie mică. Sunt expuse doar 21 de tabouri, pictate de mine în ultimile săptămâni. Sunt imagini vii ale locurilor care m-au impresionat, din diferite zone ale Andaluciei, locuri care îmi amintesc de copilărie și de casa bunicilor mei din Hârlău.“

Artista româncă nu este la prima expoziţie de acest gen. În ultimii ani, alte lucrări au fost prezentate publicului larg, grupate în seria Simfonia culorilor sau Obiceiuri şi tradiții din Hârlău, realizate împreună cu soțul său, Simón Márquez.

Adriana Constantinescu (32 de ani) este absolventă a Universităţii de Arte “George Enescu” din Iaşi şi a Universității Málaga. Din 2008 până în prezent a participat cu lucrări la peste 20 de expoziţii, în Spania, Portugalia și Franța.

3 [1024x768] [640x480]

2 [1024x768] [640x480]