MAI: Interdicția de zbor spre țările considerate „zone roșii” s-ar putea prelungi și după data de 15 mai

58

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a publicat setul de măsuri aplicabile după ridicarea stării de urgență, începând cu data de 15 mai 2020, cu titlul de propunere.

Potrivit documentului, se propune menținerea măsurii de „suspendare a zborurilor efectuate de operatorii economici aerieni spre și dinspre țările din zona roșie de risc epidemiologic pe durată determinată, potrivit dispozițiilor normelor internaționale aplicabile.

Potrivit proiectului publicat de MAI, interdicția de zbor spre țările considerate „zone roșii” s-ar putea prelungi și după data de 15 mai. Deși în document nu este specificată o dată la care cursele regulate pot fi reluate, acest lucru s-ar putea întâmpla cel mai devreme la 01 iunie, având în vedere faptul că măsurile vor fi relaxate din două în două săptămâni.

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) clasifică ca zone roșii următoarele țări: Italia, Spania, Franța, Elveția, Olanda, Marea Britanie, Belgia, Austria, Germania, Turcia, SUA și Iran.

De asemenea, se păstrează obligativitatea carantinei instituționalizate pentru persoanele care vin din aceste țări și a autoizolării la domiciliu pentru cei care vin din alte țări, pentru o perioadă de 14 zile.