Un hotel din Tenerife a deschis unitatea doar pentru doi clienți

Hotel Catalonia Punta del Rey este unul dintre puținele hoteluri care și-a început activitatea (mai puțin zona comună și piscinele) după 58 de zile, timp în care a fost închis în contextul pandemiei generate de COVID-19. Hotelul și-a deschis porțile, odată cu trecerea din Faza 0 la Faza 1 din planul de ieșire din izolare în Tenerife, când deschiderea hotelurilor este permisă, relatează CANARIASENRED.

Așadar, singurul complex hotelier din Candelaria, situat în Las Caletillas, și-a reluat activitatea în această dimineață cu doar 10% din personal, potrivit directorului Antonio Tejedor, cu optimismul de a „primi curând clienți, care au nevoie de cazare de călătorie de afaceri sau similar” , înțelegând că fără zone comune „va fi foarte dificil să oferi clienților un alt tip de turism”, în afară de a nu conta pe străini, datorită traficului aerian, care este închis cu Europa.

Tejedor a precizat că „în două luni am trecut de la 900 de clienți, la a întâmpina în această după-amiază doar doi, care au rezervat o cameră pentru o zi”, confirmând în același timp că mai are încă patru rezervări pentru această săptămână în hotel. „Am înțeles să mergem puțin câte puțin, chiar dacă pierdem bani cu deschiderea hotelului ”, a mai menționat Antonio Tejedor.

Directorul hotelului speră ca în două săptămâni „să putem deschide piscinele, zonele sportive și restaurantul”, amintind că, „clorul din piscină este foarte eficient împotriva virusului” și că, cu aceste facilități deschise, speră „să poată reintegra în muncă personalul ce se află în ERTE”.

Deocamdată, Hotel Catalonia Punta del Rey funcționează doar cu 10% din personalul său. Clienții hotelului nu pot utiliza bufetul pentru micul dejun, prânz sau cină, dar pot fi serviți de către ospătarii aflați în spatele unui perete despărțitor de metacrilat, direct în camerele lor sau pe terasa pe care hotelul a pus-o la dispoziția acestora.

A consemnat: Dan Aurelian Pătrașcu

Foto: EFE