Madrid: Ambasada României facilitează interacţiunea antreprenorilor români din Spania

Ambasada României în Spania a găzduit, în data de 24 februarie 2017, o primă întâlnire de networking pentru comunitatea oamenilor de afaceri români din Spania. La eveniment au luat parte 80 de antreprenori români din Comunidad de Madrid, Zaragoza, Toledo, Ciudad Real şi Barcelona, reprezentând companii din construcţii şi amenajări interioare, consultanţă juridică, servicii imobiliare, comerţ şi distribuţie, consultanţă, transport şi turism, IT şi telecomunicaţii, media, sectorul alimentar, publicitate şi organizare de evenimente.

Ambasadorul României la Madrid, Gabriela Dancău a felicitat antreprenorii români pentru curajul de a crea şi dezvolta afaceri proprii şi a subliniat deschiderea Ambasadei pentru cunoaşterea şi sprijinirea comunităţii oamenilor de afaceri români din Spania. Ambasada este pregătită să găzduiască sesiuni de informare pe teme de interes pentru antreprenorii români, să promoveze poveştile lor de succes, să sprijine relaţionarea dintre aceştia şi companii româneşti interesate să intre pe piaţa Spaniei şi să organizeze constant întâlniri pentru dezvoltarea reţelei de contacte ale oamenilor de afaceri români din Spania. De asemenea, ambasadorul a amintit demersurile realizate până în prezent pentru crearea Consiliului Consultativ în Afaceri pe lângă Ambasada României la Madrid şi a invitat oamenii de afaceri români să se implice în activitatea acestui Consiliu.

Avocatul Alexandru Lazăr, unul dintre antreprenorii români implicaţi în demersurile de creare a Consiliului Consultativ, a subliniat importanţa asocierii oamenilor de afaceri şi a prezentat avantajele implicării în activităţile Consiliului. Evenimentul a continuat cu sesiunea de networking, participanţii fiind încântaţi să se cunoască, să discute despre afacerile lor, să stabilească relaţii. Acesta a fost, practic, obiectivul principal al întâlnirii, având în vedere faptul că reţeaua de contacte joacă un rol cheie în succesul unei afaceri.

Următorul eveniment pentru comunitatea românească de afaceri din Spania va fi un nou mic-dejun informativ organizat la sediul Ambasadei în data de 31 martie 2017.