Joseph Blatter: Alfredo Di Stéfano a fost jucătorul meu preferat

40

distefano

Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, s-a declarat, luni, extrem de trist pentru decesul lui Alfredo Di Stéfano, „jucătorul său preferat”. „Sunt foarte întristat de anunţul decesului lui Alfredo Di Stéfano. Era cel mai complet jucător pe care l-am văzut vreodată. A fost şi jucătorul meu preferat. Îl urmăream când juca la Real Madrid şi eram un tânăr reporter sportiv. Mai târziu, am avut privilegiul să-l întâlnesc şi am devenit prieteni buni”, a declarat Blatter. Pe contul său de Twitter, Sepp Blatter a postat două fotografii cu Di Stéfano, una alb-negru cu jucătorul în tricoul Realului, iar alta color cu cei doi în costum.

Fostul fotbalist al echipei Real Madrid, Alfredo Di Stéfano, a încetat din viaţă, luni, la spitalul Gregorio Marañón din Madrid, la vârsta de 88 de ani. Alfredo Di Stéfano era internat în spital de sâmbătă, după ce a suferit un stop cardiac la ieşirea dintr-un local aflat în apropierea arenei Santiago Bernabéu. Real Madrid a anunţat decesul lui Di Stéfano pe site-ul oficial, precizând că acesta a încetat din viaţă la ora locală 17.15.

Născut la 4 iulie 1926 la Buenos Aires, Alfredo Di Stéfano şi-a început cariera la echipa River Plate, iar apoi a făcut parte din „echipa de aur” a clubului Real Madrid, în perioada 1953-1963, când spaniolii au cucerit de cinci ori Cupa Campionilor Europeni. Câştigător al Balonului de Aur în 1957 şi 1959, Di Stéfano a cucerit de opt ori campionatul Spaniei şi a fost de cinci ori cel mai bun marcator din Primera Division. Ca internaţional, Alfredo Di Stéfano a jucat şase meciuri pentru Argentina şi 31 pentru Spania.